Thursday, November 6, 2008

WAHAI IBU...MENGERTILAH

Salam,

Tak tahu dari mana aku nk mulakan, tapi…aku yakin…ramai dikalangan teman2 blogger aku adalah KAUM IBU…yg telah mempunyai anak2 yg comel serta bahgia….tetapi pernahkah kamu wahai IBU…..CUBA MENYELAMI hati SEORANG ANAK????

Sesungguh nye aku berbangga mempunyai seorang IBU yg amat penyayang…
Mencurah kasih sayang yg tak pernah putus….Yang bertanggungjawab…
Tapi….adakalanya aku “TERPUKUL” dgn sikap IBU….KANAPA???
Bukan niat aku utk mengungkit…jauh sekali untuk membuka pekung didada…
Namun…segalanya aku rasakan bagai tiada makna…..Hancur hati aku…. Luluh perasaan aku…..Aku menangis sorang2….ntah la….ape salah aku???

______________________________________________________________

Balik dari opis….aku bukak gate….then mama parking keta…aku kunci gate then masuk dlm umah…trus masuk bilik sbb sakit pale + badan penat yg amat..(kije opis still banyak)
Pastu aku tertido…around 7p.m aku terjaga trus mandi & solat.Pastu aku trn g dapur…mama dh siap msk…then time aku trn tue mama ngah solat maghrib…aku pon lepak kat dapur…tanye mimi…”adik tak tolong ke mama msk tadi?”….”tolong laaa.. mimi potong bawang..cuci pinggan..”…so aku lega la…sian plak klu mama msk sorg2… pastu aku tgk mama dh siap solat…aku ajak mama mkn….”mama…jom makan”… “ tak nak lahhhh…”….then aku cakap lagi…”laaa…mama msk banyak ikan tue…jom la mkn sekali..”…tau ape yg mama ckp??? “AKU MASAK UNTUK ANAK2 AKU NAK MAKAN!!”…. trus aku tersentappp… aku tergamam jap…. X layak ker aku nk makan??? Then marah sgt mama kat aku bl aku x masak…. Aku sebak kejap… Pastu aku mkn ngan mimi…then pas mkn, aku g kat mama…cuba tegur mama..seboleh2 nya aku xnk mama berjauh hati ngan aku…tp mama seolah2 xnk layan aku…berpatah2 aku tanye…hanye sepatah yg dijawabnye…..sesungguh nye susah utk org memahami situasi kita…. Andainya selama ini aku selalu berkorban… takkan kerana “sehari” aku x masak…marah mama berapi sampai camni!!!
Sampainya hati MAMA……

______________________________________________________________

Wahai KAUM IBU….berdosa kah aku???? Apakah kesilapan aku??? Seandainya aku boleh putarkan waktu….aku takkan tidur..biarlah aku penat..asalkan peristiwa tue x berlaku….sesunguhnya aku amat kecewa…. Apakah akan tenang sekiranya aku xde???
Disaat ini…waktu ini…aku amat memerlukan seseorg…yg boleh memahami aku…..yg boleh paham hati serta situasi aku….bukan seseorang yg cuba memperbetulkan keadaan yg sedia tegang ini…..aku amat kecewa….Sesungguhnya amat berat dugaan mu YA ALLAH…

3 comments:

Anonymous said...

hemmm...zah aku xtau nk ckp per mybe mama ko ade pblem n bkn niat die nk kuarkn statement 2....pcyalah zah mama ko btul2 dh hargai ape y ko dh lakukn s'laen dr m'msk jgn ko amik ati dgn kate2 mama ko 2...biaselah lg kn lidag t'gigit begitu la jgk ngn hbgn anak n ibu...jgn t'rs ati tau...aku sentiasa ader tok ko..

Anonymous said...

zahhhhhhhhhhhhhh.....jgn sedey2 tau...x snggup aku bc post ni.....aku rs ape y ko rs tp sbg ank ape la mmpu kt lakukn....saba yekkk

cik wanie said...

nono...

seperti sis smskan smlm,
biarkan ibumu bersendirian,
maybe ibu ada masalah yg x nak cerita kat nono...

sabar ok:)

let me hug u my dear

NUFFNANG