Sunday, September 28, 2008

MARI MEMASAK...

Macam biase..masuk opis….tp hari nie aku ader agenda tersendiri…nak g renew lessen keta…dari hari tue lagik..x berjaya…huhu..so around 11 a.m aku ngan mama kuar…g settle kan pasal umah jap…then g renew lessen….aku renew utk 3 taun sekaligos…senang…pasni xyah nak piker lagik kan..hehehe..


Sampai umah around 1.30…trus goring telur…(lapo tahap dewa wei..hehee)..ekcely hari nie aku ader geng…mimi xle pose….hahahaha..then kul 2.30 aku cola Abe Sey…gtau yg aku x masuk opis….kejam kan…ekekekeke..so dok umah aku buat ler pudding….mengisi mase lapang..hehehehe(walaupon xde laa lapang mane..)… Then around 4.45 p.m g amik mama kat opis…sampai umah aku siap mandi ujan…sbb nk bukak gate….huhuhu..lenjun satu badan..tp cam best plak…lame tue x men ujan…ekekeke..mimi plak siap snap pic aku..kambeng punyer adik…siap ko!!!





Pudding strawberry with layer cake….
Kasi close up skit…lawa x??ekekeke


Teringin nak serve dlm gelas cam nie..ala-ala hotel skit kan…nk verangan..sekali sekale jerk..hehehe


Tom yam campur…lamer x buat..so cam teringin jerk…


Sotong yg siap bunge2…carrot yg siap berombak…(saje…sbb dtg mood rajin kan..hehehe)


Utk org yg tak pose!!!


Nie la budak nyer..siap bedal 2 mangkuk lagik!!!..wah..wah…melampau ko yer…


Pic aku yg tgh lenjun….mimi punyer kijer…siap ko dik!!!

saje aku blurr kan... muke aku serabai gler time nie!!!hehehe

Menu buke pose hari ke-28…Tom Yam Campur + Telur Dadar + Ayam Masak Halia + Ulam & Sambal Belacan + Buah-buahan (pic buah xde time nie sbb nak buke br potong,xnak kasi lebam)


Puding yang yummyyyy..(poyo jerk..puji pudding sendri kan..ekekekeke)

p/s : JEMPUT SEMUA DATANG KERUMAH RAYA KE-3...PUKUL 12 TGHARI...KALAU APE2 HAL..CAN CONTACT ME...0172969627



SATURDAY STORY

SABTU….

Bangun awal skit drd semlm…around 8.30 a.m…hehehe….then mandi…pastu cuci toilet…mop umah bagai…mama plak dh lame suh angah ptg rumput kat laman….tp biase la..tambah2 plak bulan pose..bukan men payah nk buat….so mama yg buat sendri…tp kejap jer…sbb angah yg buat balik….aku ngan mimi gelak giler time mama dok potong rumput tue..(sewel kan??)..kelako…amatla kelakoo…pic plak lupe nk snap..sbb dok bantai gelak jerk..hahaahahaha…


Then aku masak awal hari nie sbb aku nk kuar buke kat luar…..(aku ngan TIE jerk…)berdua tue kan lebey baik..ekekekekeke…….Around 5 p.m aku gerak g umah TIE then bermula la episode “shopping”..

Sampai jerk kat KB MALL trus g RASAMAS….reserve dl…then baru g shopping… 1st mmg aku dh berkenan ngan satu kasut nie…kat VERN’S.tp minah tue (TIE) ajak aku g survey dl…so ikut sajok…..sampai level 3 p carik kasut….segala mak nenek kedai kasut ktorg jelajah…and lastly g kat VERN’S gak…hehehehe..DIE TETAP DIHATI…..ekekeke..sbb pesen aku nie..kalo dah berkenan mmg aku x kan pandang dah yg len….ala-ala setia la…haahaha..merapu dah nie….hehehe..minah tue pon siap di pengaruh lagik…beli kat VERN’S gak……hihihi…

TIE blanje aku blueberry chese cake….then ktorg beli roti lagik….tue x campur ngan menu yg order kat RASAMAS lagik….mmg syiiook sgt mkn…ekekeke (walaupon aku x pose…mkn mengalahkan org pose weiihh..)…Lepas buke tue gerak g beli brg dapur skit…sbb aku aim nk wat tom yam esok nyer…..so carik la bahan skit…siap melilau kat tempat x sepatut nyer..then terbeli gak laa satu dua menda yg xde dlm senarai..hehehe..Dah siap2 nk gerak…aku ternampak plak mende alah yg gantung2 tue…yg ader tulis “SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI”…so beli ler…kang majuk la mimi…dah ler lampu kelip2 aku x beli lagik…(hari2 dok suruh aku beli..rimas la wei…)..After that ktorg gerak balik…seb baik x jamm lagik time tue…baru kul 9 p.m kan…..so TIE ajak aku g saloon jap..die nk trim rambut….aku okeh jer…so follow ajer… Bercinta bagai dok menunggu turn…sebab amoi tue ckp kejap jer..ekcely ktorg turn yg ke-3 laa…tp hampir sejam menunggu..still x siap2 lagik…padahal die kate aroung 15 minute jerk….alahai….and lastly ktorg decide balik jer..sbb dh kul 10 lebey..kang membebel plak mama….huhuhu.



Nie la kasut yg “BERTAKHTA DIHATI”..hehehe…..


Nasi hujan panas + ayam beriani + taugeh + nata de coco + sup (mmg sedap) + acar + garlic bread…..


Sirap bandung yg mmg walllaaaa….(aku siap request ngan Tie nk tlg kaco yg die punyer..sbb syiiook kaco air…kaler die lawaaa…)


Muke “TOYE”..menunggu azan…(beria2 macam ler aku nie pose kan??ekekeke)



Excited dok bergosip nieh….(pssttt…mamat sebelah aku tue cover2 laa mkn ngan awek die..siap x abes lagik ayam..x mcm kita kan?kan?..hahaha)




Cake…sponsor by TIE…mmg wallaaa cake nie….nanti banje aku lagik erk…nak sebijik leh??hehehe..

SEGALA BAGAI...

Salam,


Dah 3 hari aku x update kan…agak “membizi”…huhuhu…..banyak menda x settle lagik!!so bila time cuti la amik peluang….kemas bagai…segala mak nenek nak kena kemas..huhuhu..then hari nie aku kije half day jer…so ader la masa…ekekeke..okey..now this my schedule selame 3 days……

Hari jumaat tue weekend…so aku ambik kesempatan bgn lewat ler…lagipon malam tue.…around 3 a.m….gerak g masjid ngan mama+mimi+jiran (kat sebelah umah..)….mama yg drive… ader solat sunat “tasbih”….kul 4.30 balik..then sahur…solat subuh…br tido blk….. around 11 a.m aku bgn…then mandi…pastu mulakan ‘operasi’…..kemas umah bagai… punggah sume pekakas mama letak dlm blik…..siapkan bekas biskut..(siap atur dah..hehehe)…cume esok myb nk kena beli sikit lagi perhiasan sempena raya…. (aksesori tambahan jerk..)…bosan dok dgr mimi kate..”xde ke nk gantung ape2 along”…. So..esok aku g cari laa..(sambil2 kuar buke ngan TIE)….Okey…back to the story…lepas kemas umah…ngah aku dok settlekan kain plak..(nk sidai kat ampaian)… “si tembam” tue dtg.....then umi & abiy die tinggalkan “si tembam” tue kat umah…coz nk g shopping utk kakak & abg lak….so aku jadik baby sitter la …huhuhu..(siap jadik geng mkn nasik samer2 ngan aku…hehehe)..,dorg buke kat umah…so meriah la umah…best sgt2!!!around 10p.m br dorg balik…tue pon puas dipujuk..masing2 dok bercinta bagai xmo balik…. “si tembam” siap meraung bagai…..sian plak aku nengok…tp nk wat cmner kan….hmm…
Siap pakai baju kurung lagik tue..tp lastly kena tinggal gak..hahahaha


“si tembam” baru pas mandi…siap cover ngan kepale teddy lagik…sensor!!!kang ader yg batal poser…hahahaha


Puding koktel yg sempat aku buat…walaupon jadik “baby sitter”



TONGKANG PECAH!!! Bilik aku yg berjaya “dikemas” oleh “si tembam”….

p/s : mood raya dah datang!!!



Thursday, September 25, 2008

SYIOOKKK NYERR....

Salam,



Syiioookkk…..teramat syiook sgt2 hari nie....hehehe….pagi lg aku settle kn biskut yg kwn2 opis order..then lepak2 jerk kat opis…(bos cuti 2 minggu tue!!!)…on9 jap…pastue kemaskini file…teman Alfa g amik folder…(dua kali aku g Unit Rekod hari nie).. huhuhu.. …then time lunch hour tue aku siap makan roti lagik..minum 100 plus bagai..ekekekeke…heaven weiih..hehehe..(niat hat ink mkn megi..tp tokot bau lak nanti…kang kecoh satu opis..hehehe)… popia yg order ngan kak G hari tue dh sampai…aku cekau 2 pek sekali..(walaupon order satu jerk..)ekekeke..kejam x??hehe..
Satu pek rm 10 jerk…murah & sedap..(aku dh rase time lunch hour td..hehehe)… then around 1.30 kuar opis..g merayau2 kat kedai bederet kat bawah tueh…(sempat gak g bayar zakat…)…Alhamdulillah…then g cuci mate kat kedai crystal…pastue masok opis…. Around 2.10…hehehe..




Then lepak lagik…sembang2…pastue dok mengulur jer laaa..amat lah senang hatiku..hahahaha…Ptg tue time nk balik…Dr. Salita dtg opis…bayar biskut raya..then bg duit raya….waaaaaaa…amatlah hepi…..RM50 hinggit tue!!!ekcely tuk aku sowang jerk..sesaper pon x tau nie…ekekeke…syukur pada MU…di atas rezeki ini…
Balik kije singgah kat pasar ramadhan jap….beli2 kuih…lauk sikit2…then g kat BATA…mama nk cari sandles..tp x bekenan plak….hmm…sampai umah around 6 p.m….time tue mmg besilat langkah pat ploh ribu weii…bersilat kat dapot sorg2….then siap laa…Alhamdulillah….Mama request sup sayur….mimi plak mcm biase laa…”ayam msk merah”…fuad ngan sayur grg die…then lauk tambahan…ikan goring…ulam2…..



Ooopps..lupe plak…tadi kan..around 12 p.m….”si die” sms aku…then suh aku bg no. akaun…nak anto “duit raya” katenye….yeay…yeay….REZEKI lagik!!!!....Hari nie jugak “best prenz” aku balik!!!...suker nye…excited nieh….sabtu nie nak kuar g buke same2….kat RasaMas….mama dh bg green lite…hepi…hepi!!!






p/s : Xde saper2 ke nk bg aku duit raye???PAPARABIT…GRUPPERS…KAK CEND….MUMMYCOOL....nak ler doit raye…huhuhu


Wednesday, September 24, 2008

TAK PASTI...

Salam,


Hari nie amatlah busy….kat opis..kat umah…busy bagai nk giler…td dh settle kan sume yg HQ nak….Alhamdulillah…semua settle…abis kije..mama ajak singgah kat pasar ramadhan jap…..kul 6 br sampai umah…then bersilat bagai kat dapur…siapkan menu buke….pic mmg x sempat nk amik…terlalu singkat masa nye…then kemas dapur…pastue siap2 kuar g TEN-TEN…..g sorg2 jerk..sbb mama & mimi g terawih…aku g sane coz belikan pelita…bosan dok mendengar mimi bebel…ckp aku x peduli psl raya,….pastue plak tgk die ari nieh cam x ceria jerk….so aku g la jugak…semata2 xnk adik aku tue monyok jerrr….beli pelita then g PKT jap…beli bhn wat kek….g cucuk duit…(mcm ler byk sgt dlm akaun tue kan..kekekekeke)…


Pasal “si dia”…..ntah laa…aku pon x peduli sgt….rs nye ktorg better jd kwn kot…die x seperti yg aku harapkan…hmm…susah aku nk phm die…then die pon xle nk phm aku…. Ntah laa……aku sentiasa mendoakan agar dikurniakan seorg insan yg boleh jg aku…terima aku seadanye…tetibe mlm nie aku jd sensetif…..yelah..kecewa ngan diri aku…susah ker utk aku menyayangi???pelik…..aku x phm laaa!!!mungkin aku nie x berpeluang utk bahgia kot……xpe laaa…aku redha…..andai ini ketentuan nya…aku terima….




p/s : GRUPPERS….nanti g cameron kan???jgn lupe buah tgn utk NONO yerkk…hehehehe

Tuesday, September 23, 2008

SUNGGUHHHH...KU RINDU KAMO!!!

Insan2 yg aku rindui disaat ini...dan selamanye...dalam ingatan..
ILLY...MYRA...FATEN...ZAETY

Kenangan dalam Ingatan....Abadi selamenye..


K.I.T.A yang mencipta kenangan yg terindah....


SWEET DINNER...merindui saat2 ini....

Jika dapat aku ulangi nya...akan ku cuba utk lakukan yg lebih baik...semuanye kerana K.A.M.U!!!

P****D !!! TAK KISAH???

Salam,

Frust sangat2 hari nie…..hmm..ekcely aku x patut persoalkan mende nie..tp aku cume kecewa jerk……aku puase whole day..then blk umah…lps g pasar ramadhan..around 6 p.m….aku kena buke!!!!amat lah kecewa okeh…..huhuhuhuhhu……tp nk wat cmne kan…aku redha…dah mmg lumrah pown..huhuhu..


Ekcely hari nie x msk…sbb aku ngadu kat mama x larat..pastue plak lauk basah pon dh abes stok…so td alang2 g pasar..trus beli lauk basah sekali….aku beli murtabak, sardine roll, laici kang, laksa penang,…….mama lak beli ikan percik,nasi kerabu,ayam percik, kari ayam, kerutuk daging, yong taufu..(btul ke ejaan nieh??hehe), kuih plak x soh ckp…belambak gler…mama…bkn nye ret ink beli sikit2 nieh..dl time arwah nenek ader slalu kena bebel…sebab ske beli byk2….hmm..skang xde saper nk bebel dah…nk harapkan aku bebel???silap2 haribulan aku yg kena blk….perangai aku 2 kali 5 jerk ngan mama!!! Ekekeke…


Skang tinggal ler aku sorg2 kat umah…..uuwaaa…sume g terawih!!!sunyi laaaa…. TULUN!!!TULUN!!!TULUN!!!!




p/s : Mne pegi nye GRUPERS nie erk…..cam rindu plak kat komen2 awk tue…hehehe

MOOD RAYA...

Salam,


Bangun jer sahur td, around 4.30…aku jd cam badmood jerk…xtau laa naper…myb sbb penat kot…sebenarnya mls nk bgn sahur..tp kesiankan mama lak…sahur sorg2…so..aku bgn la jugak…walaupon juz minum air pastue mkn biskut…..mama lak siap tambah nasik lg….(ekekekke)…x lalu aku tgk nasik pepagi bute nie wei…hmmm..


Semalam mimi dah sibuk dok tanye aku…”Along…kt bl nk kemas umah nieh??xnak raya ker?”…..walawei….semangat ko dik ooiii…akak ko nie dh lembik…lom stat kms umah pon dh lembik nie syg…kang x psl2 aku beraya kat spital….nak???huhuhu….. Sabar la dik erk…myb minggu dpn kt stat erk…along dh g survey semalam…nanti kt beli lampu kelip2…pastu poster raya yg kelip2 gak….time tue along nk kelip2 kan kat dahi ko skali…ok x???hahahaa..(cari nahas nie..nanti ko bc..jgn lak ko nk mrh dik erk…ekekee)…



Tak tahu naper..aku rs cam nk mc lagik jer hari nie…tp mcm xle kan…ari ahad br ct..xkn nk amik mc lagik…huhuhu…kang x pasal2 aku plak yg dpt kelip2 kat dahi…ekekekeke …..Ekcely…mood raya dah ader nie…sbb tue rs cam mls nk g kije…..hehehe…(td ckp adik..padahal sendri x mo ngaku kan…hahaha)…okey laaa…banyak citer nk story mory nie..tp dh 7.15 weiihh..nak siap2 g opis lak nie…kang kena bebel ngan mama lak…nanti sampai opis..aku continue erk….(minggu nie + minggu dpn boss cutiiii….so…ENJOY!!!)…leh blk awal laaa….aci x??aci lerr…hehehee..






p/s : Hari yg simple…aku pakai blous jerk…mls nk iron bj…


Monday, September 22, 2008

MODEL OF THE YEAR

Salam,


Before aper2 kenyataan dr pihak laen..ingin aku tegas kan..yg pic kat atas adalah rekaan jerk…kang ader plak yg email aku suh jadik model..nak raya nieh….takut aku x menang tangan plak nak g buat photo shoot..hahahahahaha( “keperasanan” dah mula nieh!!!)


Hari nie aku berjaya bangun sahur…around 4.45 a.m……mama kejutkan..then sahur berdua jerk ngan mama…mimi & fuad x bgn…coz dorg dh mkn around 1 a.m tue…..so pas sahur aku packing biskut yg kwn2 kat tempat kije order hari tue…then iron bj kije bagai….pastue mandi..on9 jap…awal lagi weii..br kul 7 time tue..hehehe..

7.30 mama dh siap..aku plak dok pakai tdg..then 7.45 gerak g opis…time dlm keta tue aku tgk hp….ehh..ader sms plak….hmmm….” ASKM HONEY..MORNING..”… walawei……saje jerk kan….pepagi nie buat aku meroyan jap..elelele..(padahal dlm hati melompat suke…)..hmm…ntah ler..kekadang suker..kekadang cam pelik pon ader….. sampai opis siap g ATM jap…cek gaji..hehehe..yeay..yeay..dh masok!!!...so trus kuarkan 1/3…buat bayar duit kutu…then nk buat shopping brg umah skit……

Then time lunch hour..ktorg siap g shopping lagik…x jauh pon…kat PKT jerk…beli renda utk bekas biskut raya..bakul…pastue benda2 “sulit” skit…hehehehe..(tp bl balik..aku cam x bekenan plak..then bg kat mimi…ntah ler….td okey jerk..bl sampai umah jd x ok….huhuhu) Pastue kak GIE mntk tlg aku decorate balang kuih tuk die…so die pilih kaler ORANGE…





Nie la hasil nye..walaupon x cantek mcm kat kedai..tp ok laa…yang pelik nye ramai btol yg berkenan….alahaii…..bkn lawa pon…..Then aku siap offer lagik kat opis td…”klu saper2 nk NONO decorate balang biskut, meh laa…tp brg beli sendri..NONO tlg buat jerk…”…. (mcm la aku nie pandai sgt..ekekeke..) x pe la..buat amal skit kan…hehehehe..



Hari nie balik opis dah kul 5.30…then aku plak x larat…mama request nk mkn ns lemak…mimi nk sambal sardine….fuad plak nk ayam msk merah….aku????...aku request nk rht!!!nak tido!!! Tp mmg akan tggl angan2 la request aku tue…huhuhu..then msk sumer yg dorg request tue…mama siap dok melepak dpn tv..ntah citer ape yg dilayan pon aku x tau….around 6.30 aku msk bilik…mandi..solat asar…then kul 7 g dapur…hdg nasi..tuang air…berbuke….Alhamdulillah…

Niat hati nk g terawih…tp kepale pening…mate plak dh layu semacam…mama ckp dok umah jer laa…lagipon mate aku dh merah weii…(mcm mat pit pon ader nie… huhu… eehhh..silap..bkn mat pit..”minah pit”..ekekeke)…then mama g terawih…aku dok dlm bilik…layan mp3..pasnie hope aku lelap laa…dh x larat bebeno nieh…I NEED A REST!!!


Mama…esok nk mc dr masak leh???kt beli kat pasar je laa…ok x???



p/s : Lesen kete tak g renew lagik nie…TIE…ape kate ko je yg drive nanti.…leh laa aku renew pas raya???ekekekke..

Sunday, September 21, 2008

KEPOCHI....

Salam,

Lepas buke puase, siap2 nak g terawih mcm biase…then mama ajak g terawih kat umah lame ktorg..sambil2 nk tgk umah skali..sbb next month..myb pas raya…ader org nk sewa….so nk kena tgk2 gak laa..xkn nk bg sewa cmtue jerk kan…huhuhu.


Sampai je kat surau tue ngam2 org ngah azan isyak…elok bebenor laa…aku trus naik..bentang sejadah..siap2 pakai telekung…ramai gak la kat ctu…termasuk ler “m.cik2 kepoh”…..isshhh..xsuker tau..hmmm..Sambil2 ngah tggu nk solat tue sempat lagik “m.cik” nie tanye aku….dh abes belajo ke??kije kat ne???alahaii..aku jwb je la…ikutkan hati mls jer…tp ape slh nyer kan…seb baik die tak tanye “bl nk kawen”….klu btul2 die tanye mmg aku “cepuk” ngan sejadah ler gamaknyer…(hehehe..cam aku nie berani jerk kan..)…ye la…sangat lah busy body tau!!!


Pastu ader lagi sorg “m.cik” nie tanye mama…psl rumah yg lagi satu…ekcely arwah bak beli dua rumah kat taman perumahan tu…then ramai plak yg sibuk2 nk beli rumah tue…HELLOO…RUMAH LAIN BANYAK LAGI KAT CTU..YG KORG SUME DOK TERLIUR UMAH AKU NAPE HAH???....Aku pelik btul laa ngan manusia nieh…naper la xle nk tgk org len senang..ade je yg x puas hati……


Then aku dh bg signal kat mama…pas je solat nk blah trus…xmo tggu minum ke hape ke…x kuase aku nk melayan mulut2 tempayan nieh….(TIE..aku jumpe mak faten..die kate faten blk 28 hb nie…)…Pas solat ktorg gerak g umah m.tuk..aku dh siapkan kuih utk m.tuk…..(pudding koktail…kek lapis…jemput2..)…lepak umah m.tuk jap..around 10.30 blk umah…then teman mama makan…minum laici kang..pastue masuk bilik…ready for sleep..esok kelijaa..malas weiihh….aci x klu aku cuti lagik???hahaha..mmg kena bebel ngan mama ler gamaknye…huhuhu..Okey laa erk…nak tido dulu…takut nanti mate xle lelap mcm semalm…kul 4 br aku tido.,..pastue mula laa pening pale bl bgn pagi..huhuhu..then bt reason xmo g kije…ekekekeke…(ampun abg issey…terpakse ganti NONO utk intensive course tadi..hehehe)….OK..OK….stop!!!UDAH LEWAT NIEH…gud nite all…sweet dream yer…




p/s : HEPI BESDAY GRUPERS….(nak hadiah ape erk??)hehehe…


KALAU...


KALAU TAK CALL…SMS JER…
KALAU X SMS…..CALL….
KALAU TAK DUA2????
NTAH LAAA…HOPE JANGAN LAAA…





p/s : bahgianyer...ramadhan yg bermakna...

BILA TAK PEGI KIJE....

Selamat berpuase....dh nk buke nieh...ekekeke..so ader semangat ler..hehehe..ekcely hari nie aku x g kije..pagi td kepala dok pusing2..pening jer...(TIE..ko jgn nk pecahkan rahsia aku plak erkk..klu x aku majuk..xmo wat PIZZA..hehee)...Then bl tghari sikit rs mcm ok..mandi..siap solat bagai..aku kemas umah..cuci kain yg ader sebakul lagik tue...pastue masuk dapur....teringat plak yg mama ader gtau 2 hari lepas yg die teringin nk mkn mee sup..so..aku pon decide buat mee sup jer laa...then mimi plak xmo mee sup...nk nasi grg..huhuhu..mls nk pk banyak2..aku buatkan ajer...huhuhu..menu buke hari nie......

  • NASI GORENG
  • MEE SUP
  • PARU MASAK MERAH
  • IKAN MASAM MANIS
  • SANDWICH SOSEJ
  • PUDING KOKTAIL

Layan ler pic yg x seberape nie...hehehe....


JANGAN LAAAA...

HARI NIE AKU TAK G KEJE..X SIHAT..BADAN RASA PANAS JERK..KEPALA PON DOK PUSING2....PENING!!!
JANGANLAH......AKU XMO DIE DATANG SAAT NIE...AKU NAK G TERAWIH SAAT2 AKHIR RAMADAHAN....AKU XMO TINGGAL POSE...huhuhu

BOLLYWOOD GURL...

video

AGAIN....

Iiishhh...mentang2 ler aku nie suke kena TAG kan..banyak btul homework nieh...hehehe..kali nie homework from MISS WANIE yg cumel nieh ngan MUMMY COOL yg sporting....lame x dgr citer nie cik wanie...bz kemas umah erk..hehehe..MUMMY plak cmne??dh abes shopping..ekekeke



5 perkara wajib d pagi rye anda..

  • BANGUN KUL 5 A.M...MASAK & SIAPKAN MENU..
  • MANDI & G MASJID
  • SALAM NGAN MAMA & BAK..(tp thn nie ngan mama jer....)
  • DAPAT DUIT RAYA DARI PARENTS..
  • SARAPAN SAME2...

3 kueh rye kegemaran...

  • BISKUT SUJI...
  • SEMPERIT
  • TAT NENAS

2 sebab ape yg mbuatkan anda sebak di hari raya...

  • TERINGATKAN ARWAH NENEK...
  • ARWAH BAK...(tahun nie pertame kali beraya tanpa "bak" disisi..)

2 sebab ape yg membuatkan anda girang di hari raya...

  • DAPAT JUMPE SEDARE-MARE..
  • DAPAT DUIT RAYA..(tp myb tahun nie aku x dpt dah..huhuhu)

duit raye pling byk dpt...

  • RM 1000....(arwah "bak" yg bg...)

5 org yg perlu di tag...

  • CENDAWAN INTIM
  • MISS NEMO
  • MISS PURPLE
  • MUMMYSYA
  • EN MEE

TAG..TAG...

Ekcely aku nie mmg suke bab TAGING nie..ekekkeke..cam sakai TAG je kan...a'ah..mmg pon..hahaha..okey..nie la hasil selepas aku di TAG oleh akak yg cumei..pandai msk tau akak nie..puding buih die mmg xle blah laa...shedap...hehehehe..sape lg klu bkn CENDAWAN INTIM...


1. Berapa pasang baju raya anda taun ni dan kaler apekah?

Hmm...ekcely kain aku beli 8 psg...mama sempat siapkan 4 jerk..lagi 4 mama ckp tggu pas raya plak..hehehe..kaler plak ader mcm2...antara nye.. hitam+pink...kuning+ijo... biru+kuning... ijo+itam...


2. Apakah makanan raya tradisional kegemaran anda?

Nie susah skit..sbb aku nie mkn jerk sumer...tp plg suke time raya mesti la lemang +++ rendang ayam... pastue roti jala..(tradisional ke tue??keluar topics daaa...)


3. Apakah biskut raya kegemaran anda?

BISKUT SUJI....tahun nie dh siap tempah 200 biji..mmg aku x hidang biskut nie sbb aku nk mkn sorg jerk...biskut len aku hidang ler..mmg shedap....try la..ekekekke.


4. Bape banyak duit raya anda dapat n spend untuk bagi kat bebudak?

Nak kena spend gak ker??alaa..br dpt kije nie..dikecualikan la thn nie erk...hehehe..


5. Apakah aktiviti malam raya korang?

Sibuk dok buat kek....tiap2 tahun aku akan buat kek utk m.cik2 & p.cik2 kat kg nun di trenganu.. mmg dh jd rutin...thn nie myb bertambah sbb ader pertambahan ahli...hehehehe..myb lebih 10 biji...



OKEY...SIAP BOSS...(pasnie nak siapkan TAG saper plak yer???)

BESDAY GURL..21 SEPTEMBER...

NIE LA BESDAY GURL....MY BEST FRIENDS...
TOGETHER DAH LEBIH 6 TAHUN..SHE ALWAYS SUPPORT ME..
SELALU BG AKU NASIHAT...DIE LA KAUNSELOR AKU..
DIE JUGAK PERUNDING IMEJ AKU..SHE'S EVERYTHING FOR ME..
ALWAYS MISS U BABE...
WISH U ALWAYS HEPI...WALAUPON BAKAL MENJADI ORANG S***H...@ S*****K..(hehehe..kantoi babe....larikkkss..)
p/s : thanks to GRUPERS...for follow my blog...mekacih yer!!!

Saturday, September 20, 2008

TAK SUKE TAK APER!!!

Ade sorang kwn aku gtau aku yg “blog” nie x berfaedah…
”buat ape la nk blog2 nie…ibarat kt dok gtau org about kt…bkn ke bodow name nye tue..”…..
Panas jerk telinga aku bl dgr…then aku bls balik…
” drpd dok mengumpat…dok mengata org x tentu psl..baik kt tulis..dan mengata psl diri kita..dosa pon kurang….”….
haaaa…amik ko!!!len kl jgn suker2 hati jerk nak ckp klu x tahu……Klu rs x nak bace…jgn bace…xde sape pon pakse okeh!!!

BERDUA LEBIH BAIK


Pic nie time ktorg g Cameron…mmg dok berkepit la kije nyer…





Nie la buah hati pengarang jantung aku…dok berkepit jerk 24 jam…



Sampaikan bl dh blk umah..aku tgk sumer pic aku mesti ngan die..xde satu pon pic aku sorg2…huhuhu


Org len mmg xle amik gambar ngan aku….klu ader pon mesti time tue die x sedar…klu x, siap tarik2 aku lagik..xmo bg aku dok bertempek ngan sesaper…huhu





Yang kelako nye..ramai gler yg tegur aku… sbb ingatkan si tembam nie anak aku….hahaha..




Tido..makan..mandi..pakai baju..jalan..Sumer ngan aku..siap jeling2 umi die lagik..dh x mo dkt ngan umi die…sampaikan aku nak mandi pon sanggup tggu kat dpn toilet….time aku solat siap tlg teman lagik….sweet nyer syg…







Sumer nye mesti ngan aku...sampaikan aku terpakse naik keta ngan die...melayan die je la kije aku...selame 4 hari kat cameron...selame tue la dok melayan..hehehe








For this time..aku mmg tgh rindukan si tembam nie....teramat rindu…semalam br pas col....dpt dgr sore pon jadi laa…REALLY MISS U SAYANG….





p/s : GRUPERS....dont make me like this...i'm really want to know u...pls!!! ...:(

PAGI YANG INDAH

Salam,


Selamat berpuase semua…rase cam kejap jer pause taun nie..tingal 10 hari jer lg kan…pasnie mesti ramai yg akan windukan ramadhan….setiap kali pas terawih, NoNo sentiase berdoa agar diberi kesempatan lagi untuk menikmati ramadhan yg akan dtg….Insyaallah.

Pagi nie Nono terbabas lagik..dah 2 hari xbgn sahur nie…xsedar pon..(semalam xde plak org nk tlg kejutkan…huhu)..hmm..PAGI YANG INDAH!!!itu lah perkataan yg sesuai utk pg nie..amat indah walaupon aku x sempat bgn sahur.. ekekeke… ekcely indah kerana bersebab…hmmm..aku bgn tido around 9.30…then guling2... (amik feel jap..hihi)..tgk hp ader msg…from abg angkat yg plg sporting… Abg_Adeq…then reply laa…after that aku msg ler my sunshine..hehehe..say morning…then ape yg die reply???....U ARE MY SUNSHINE..U ARE MY ANGEL..MIZZ U 2….walawei….trus aku tutup muke ngan bantal…(mcm ler ader org dlm blik aku nie kan..)..time tue muke aku rs beso semacam jer…malu tahap dewa weiii….INDAHNYER!!!!!ekekekeke….

Harap2 nye biarlah keindahan ini berpanjangan…Doakan lah…sesungguh nyer aku amat menghargai setiap perhubungan…cume aku kini x mcm dl…yg terlalu mengharap….kerana aku xmahu kecewa dan dikecewakan lagi…(eceh..cam ayat novel plak..ekekeke)…semoga perhubungan yg bakal wujud ini sentiase memberi sinar kebahgiaan…Insyaallah.

Friday, September 19, 2008

HEPI BESDAY BABE!!!

N3 nie khas utk kwn kesayangan aku…walupon ko jauh..namun dihati aku, ko sentiase ader….sentiase rindukan ko!!!...HAPPY BESDAY MY LOVELY FWENZ…HEPI BESDAY TO U!!!..

Aku xle nk upload pic ko..sbb server cam munyet skang nieh…sakit ati aku tau!!!
Tp papepon…aku hrp ko panjang umo(nk tgk ko kawen)...sentiase dimurahkan rezeki..(leh blanje aku..hehehe)….cpt dpt jdoh…(x sbr nk jadi antie nie..haha)…papepon yg ko buat, aku sentiase ader dcc ko..bkn utk hari ini…tp utk selamenye….LOVE U ALWAYS MY FRENZ!!!


NUR IZZATI BINTI ABD. FATAH
SWEET 22….
20 SEPTEMBER 1986


p/s : cpt blk…aku nk celebrate nie..PIZZA ngah tggu ko…hehe

BUKE POSE TIME...

Salam,


Hari nie mam ajak buke kat luar..start pose, x pnh pon buke kat luar..so hari nie mama decide ktorg buke kat luar smbil2 shopping sekali…banyak beli stok..sbb xmo kuar minggu dpn..mmg comfirm jamm…x suke okeh!!!

After g tesco..shopping brg dapur..then brg2 nk buat cake utk raya nanti..angah berkenan ngan 2 psg baju…so rembat jer laa…aku plak ngah carik moisturizing cream…so mcm ok jer ngan Garnier..nak try laa…J hehehe.Then ktorg g bazaar ramadhan kat Stadium…mmg best..ramai..pilihan pon banyak…aku berpecah ngan mama…dats mean aku ngan mimi…mama ngan angah..pastu buke pose kat Suriani Nasi Kukus…yg akan menjadi kemestian bl aku ngan mama x jalan sm2 time g pasar ialah ktorg akan terbeli benda yg same…mmg wajib dah..ekekekeke..
Then time buke tue gelak jer la…pastue mama siap ckp kuew tiew yg die beli lg shedap…bl msg2 makan…baru perasan yg ktorg beli kat gerai yg same…hehehe…mama nieh…ader2 je tau…Then aku sakat mama ngan mimi…siap amik straw aku..n minom air dorg..padahal sume same jerk..order teh ais…hahaha..mimi siap hangen ngan aku..tp aku suke….best wat mimi hangen…hahaha..heaven tue…J…

So..pas siap mkn2..around 8 p.m ktorg blk umah…mandi & solat bagai..trus aku g kemas dapur..& brg2 yg beli td….rase cam tenang mlm nie..sbb dapur kemas jerk…cume pasnie nak lipat kain…esok nak mop lantai..cuci kain…then iron bj kije…pastue nak msk…aku cadang nk masak kari ikan tongkol..nk buat ala-ala mamak style..mama on jerk..siap suh letak bendi bayak2 lagik…hehehe..mimi plak dh remind aku wat ayam msk kicap..(mmg x sah klu xde ayam…arie nie die mkn sikit jerk..sbb xde aym msk merah…nak beli td,tp die yg xnk..x sedap kate nye..mcm2 la ko nie dik!!!)..so esok aku wat KARI IKAN, AYAM MASAK KICAP, SAYUR CAMPUR, PUDING KOKTAIL, LAICI KANG ISTIMEWA….hmm..(myb akan ader pertambahan menu..sbb ade yg akan mengoder lagi nie..)…


p/s : SAPER GRUPERS???plss…I need to know…

SUNSHINE

Salam,





Semalam tido around 3.30...dok on9..xle nk tido...huhu.then kul 5.18 bgn..minom jerk sbb dh mkn seblm tido tu.solat subuh..then tido blk...bgn around 9.30 a.m...tgk ader 4 msg kat hp...huhu..then open laa..guest????ekekkeke...mcm biase...say "morning"...from that guy..hehehe..myb aku x citer before this...bkn xmo citer..tp rase cam segan plak..huhu(tetibe nk poyo jap leh??ekekke)...ekcely xde la lame sgt kwn ngan this guy..br jerk 4- 5 bulan...cume stat rapat 2 bln kblkgn nie..then now more close..tp xde la sampai sms 24 hours...col jerk memanjang...xde la cmtue okeh!!! (TIE..ko jgn nk gossip aku erk..msh diperingkat awal la wei..)..



Then aku pon reply ler msg dier..walaupon x cuci muke lagik..hahahaha..(kantoi..)..msg punye msg..tetibe jerk aku gatal tgn...tanye "something"...die trus reply....."KALO X DPT TIME I, JGN PAKSE EK"...lol..tetibe plak nak emo ngan aku..huhuhu..hmm....then aku say sorry..hope ler xde sape yg trase hati..bln pose lak nie...then aku mula terpikir..how if "this" will happen???...ok ke aku nanti???..susah gak klu bgn je tido..pastu kena plak berpikir..maunye aku hantuk ke dinding pale nie..wakakakaka...



Susah nyer aku nak paham kan...dh banyak sign die bg..tp aku still wat bodow jer...(ke mmg aku nie bengap??hahahha)..every msg die mesti ader...darling...sayang...dear...wahhh..leh cair nie..(ice / airbatu laaaa..hehehe)..

Pastu aku mcm rs salah pon ader..sbb x reply msg kan..so after sejam..aku msg blk...die mcm bizi plak..well kena la aku phm kan..kije die nie mmg bizi..meeting jerk manjang..akhir2 msg tue siap ader..."mizz u & love u syg.."....wahhhh gitu...membuatkan aku rs xmo bgn dari tido nie..hehehe..trus jadik sewel jap..hahaha..MIZZ U TOO LALINK!!!



Hope bl die terbace nie..phm2 ler erk...i bkn x bg feed back kat u tau..cume i nie pemalu...payah nak trus trang...(btul2 die bace nie..maunye aku hantuk pale kat dinding..malu weiihh)....hehehehe...THANKS FOR MAKE ME SMILE WHEN I DONT WANT TO SMILE...THANKS FOR MAKE ME HAPPY WHEN I WAS SAD...ALSO THANKS FOR MAKE MY DAY FULL OF SUNSHINE...


you are my sunshine,
my only sunshine,
u make me happy,
when skies a grey,
u will never know dear,
how much i love u,
please dont take my sunshine away....
p/s: Aku kah ini???

LABIU


Pyzam Family Sticker Toy
Create your own family sticker graphic at pYzam.com



Thursday, September 18, 2008

THANKS!!! MEKASIH!!!

Aku terharu sgt dgn sokongan org sekeliling aku...ramai yg menghargai usaha & hasil kerja aku...semakin hari semakin ramai yg sudi memberi komen..memberi kate2 semangat...syukur pada MU tuhan...diatas kenikmatan ini..aku dikelilingi insan2 yang penyayang...sentiase memberi dorongan.....THANKS TO ALL...



Anonymous said...
jgn ler pk kn sgt mende y lpas....Biarkn ia b'lalu, lg d'knang lg t'luke...beleive me ur PRINCE CHARMING on da way right 2 u...weiiii s'mggu lg aku blik nti kite konc cite same2 yek...miss u :)
September 18, 2008 11:11 AM


cik wanie said...
salam my dear...jgn difikirkan pasal kisah lalu,hurm....apapun kita kena teruskan khidupan kita,jgn sedey2 ok,miss u lah my dear:)
September 18, 2008 3:45 PM

Mummy Lieza said...
kuatkan semangat dan tabahkan hati.. hidup harus diteruskan walau apapun yang terjadi.. jangan jadikan kenangan silam sebagai satu pekara yang akan buat kita jatuh dan terus kecewa.. setiap yang terjadi ada hikmahnya.. mungkin kita tidak nampak skrg tp esok lusa insyallah kita akan tahu kenapa ianya terjadi... ingat pada DIA yang ESA... dah berserah padaNYA.. setiap yang terjadi adalah datangnya dariNYA... (cewahhhh mummy pulak yang emo tulis panjang2 ni.. guano ni.. hehehehe)
September 18, 2008 5:07 PM

adeq_abg said...
salam adik..!!setiap perkara yang berlaku keatas kite biarpun pahit, jika kite tabah menghadapinye, ia akan mematangkan diri seiring dengan usia, syukurlah adik dh mula memahaminye, jaga kesihatan biar sesibuk mana sekalipun...
September 18, 2008 6:36 PM

cendawanintim said...
agak2nyer memang minggu nih mood sentap sedonia agaknyer...ngeh333...jangan sedey2 ok..akak ader..cewahhh!!
September 19, 2008 12:46 AM

KISAH LALU...

Salam,

pagi td masuk opis cam biase..membizikan diri jap..then bl teaching dh start,mula la ok skit..aku siap dok bersila kat kerusi lagik..ekekekke...then around 12.30 aku jadi bz yg amat..ngan student nak anto borang lagik...then ngan lecture nak isi borang bagai..huuwaaa..(nak mereng jap tibe2..huhu)...after 1.30 back to normal..aku dh boleh rileks skit..tetibe teringat plak yg aku dh janji ngan mummysya yang aku nak tlg tanyekan pasal "eczema" ARIE'SYA...so aku g jumpe DR.YOGEN..gtau die about ARIE'SYA...so dpt ler name ubat tue..then berdesup aku colmummysya ....tp x angkat plak...so aku decide sms jer la...:)

Then class cam biase jerk tadi..kul 4.30 abes teaching/class aku siap2 get ready nak balik...sampai umah around kul 5.10 p.m....macam biase laa..tus bukak tudung..bersilat bagai...alhamdulillah..siap ler...

  • SAMBAL PARU (PELEMPUNG)
  • KANGKUNG GORENG BELACAN
  • KUBIS GORENG + TELUR
  • IKAN SINGGANG
  • SAMBAL BELACAN
  • IKAN GORENG
  • PUDING CAREMEL
  • SIRE PISANG

Buke pose mcm biase...pastu tibe ader col..hmm..."INA"....die ajak aku kuar..die baru sampai ptg td...trus nk jumpe aku..almost 2 years x jumpe...sape INA tue???mesti ramai yg pelik kan....nak kate kawan..dh 2 taun x jumpe...nak kate musuh xkan ler nak jumpe aku...so...SAPER???ekekekke..(ader gak yg pelempang aku nanti nie..hehehe)

Ok...ok...aku citer.."INA" tue bekas madu aku...!!!musti ramai yg pelikkan??terkejut??ekcely, ktorg berkongsi kasih..tp tue dulu..time ktorg same2 x tau...then after ktorg tau..msg2 siap nak undur diri...pastue "si die" x bg...x sanggup nk khlgn kedua2 nye...(tamak gler kan)....so nak or xnak ktorg decide suh pilih jerk...and the end ina paksa aku trime "si die"...so..aku rela dalam terpakse...tp aku xle thn lame..rs salah still ader...then aku yg decide suh "si die" kapel blk ngan ina..and dlm masa yg same kapel ngan aku...(mmg dh gler..time tue ramai kwn aku x stuju ngan kptsn aku)...after few month aku rs cam x sanggup nk tanggung...so aku clash..aku x sangka plak yg ina pon amik kptsn yg same...then ktorg jd adik&kakak sampai skang,,die respect aku mcm kakak die sendri..tiap kl jumpe mesti salam & ciom tgn aku...aku plak mesti nak plok die..rase mesra sgt... ramai gak kwn2 aku yg pelik ngan ktorg...tp buat ape nk berdendam..lagipon ktorg x salah..mencintai lelaki yg same adalah satu takdir..dan ktorg anggap sume tue adalah salah satu perjalanan hidop...OKEYYYY....back to the story.....

After solat terawih ktorg kuar..g KFC jer....minum2...(xle nk mkn dh..perot dah full gler)..then die pon citer laa about her life...& "si die"...katenye "si die" dh ader pengganti "ktorg"...alhamdulillah...aku tumpang hepi...bagus laa...so after lepak2..around 11 p.m ktorg blk..siap ade adegan drama "airmate maria" lagik..ekekeke...sedey woo..rs cam x puas jerk...hmm..xpe la..myb next time kt jumpe lagik yer dik!!!..:)



WANITA

KAU DIGELAR SEBAGAI PENYERI DUNIA,
HADIRMU PELENGKAP HUBUNGAN MANUSIA,
BUKAN SAJA DIRINDUI YANG BIASA,
MALAH ADAM TURUT SUNYI TANPA HAWA,


AKAL MU SENIPIS BILAHAN RAMBUT,
TEBALKANLAH IA DENGAN LIMPAHAN ILMU,
JUA HATIMU BAK KACA YANG RAPUH,
KUATKANLAH IA DENGAN IMAN YANG TEGUH,


TERCIPTA ENGKAU DARI RUSUK LELAKI,
BUKAN DARI KAKI UNTUK DIALASI,
BUKAN DARI KEPALA UNTUK DIJUNJUNG,
TAPI DEKAT DIBAHU UNTUK DILINDUNG,
DEKAT JUA DIHATI UNTUK DIKASIHI,
ENKAULAH WANITA HIASAN DUNIAWI


MANA MUNGKIN,
LAHIRNYA BAYANGAN YANG LURUS ELOK,
JIKA DATANGNYA DARI KAYU YANG BENGKOK,
BEGITULAH PERIBADI YANG DIBENTUK,
ENGKAULAH WANITA ISTIMEWA….


DIDIKLAH WANITA DENGAN KEIMANAN,
BUKANNYA HARTA ATAUPUN PUJIAN,
KELAK TIDAK DERITA,
BERHARAP PADA YANG BINASA,
ENGKAULAH WANITA ISTIMEWA…


SEDARILAH INSAN ISTIMEWA,
BAHAWA KELEMBUTAN BUKAN KELEMAHAN,
BUKAN JUA PENGHINAAN DARI TUHAN,
BAHKAN SEBAGAI HIASAN KECANTIKAN…


SENTAP LAA PULAK...

Salam,


Awal siot aku on9 ari nie..ekekeke...bkn aper sbnrnye...niat hati nk continue upload pic yg tergendala semalam..tp still xle gak..nak hangen pon x gune..bkn leh jd ok pon server nie klu aku dok hangen!!..so baik aku wat bodow jerk..

Ntah la,sejak kblkgn nie aku rase pnt sgt2..mmg kije agak banyak kat opis..aku mengaku laa..tp xkn la leh pnt cmnie kan...hmm...ntah ler belalang..huhuhu..
Tapi walau pnt cmne pon aku still leh g terawih lagi...alhamdulillah..aku akan cuba utk g terawih..selagi aku terdaya...insyaallah.

Myb hjg minggu nie aku blk kampung lagi..bcoz ade buat kenduri sikit kat mesjid kg aku..so mama pon nak amik bahagian..kena la blk...then minggu before raya tue ktorg x blk kot..sbb nk kemas umah bagai..lagipon aku dh siap dok buat kire2..(ekekeke..cam kedukut jerk bunyinyer..)..aku mmg akan buat cake for my auntie's & uncle's...aku dh total..around 10 biji aku kena siapkan..sempat ker???dh ler aku x amik cuti langsung utk raya...huhuhu..insyaallah siap kot..sbb mimi kate nk tolong aku..then die pon dh leh disuruh..walaupon kdg2 muncung jek bl aku mntk tlg..huhuhu.

Kdg2 bl aku dok sorg2...aku termenung..klu la ade jdoh aku ngan "si die" dulu..agaknye aku x beraya kat cnie...of course la aku kna ikut die kan..(tempat isteri dcc suami kan..)...klu di ikutkan perancangan "kami" dulu, majlis kami diadakan 8/8/08....tp ape daya aku..ALLAH lbh mengetahui..DIA maha berkuasa..dan kerana itu aku bersyukur...segala yg ditentukan oleh NYA bersebab..mungkin pd permulaan nye kt x sedar hikmah tu...tp bl segalenye dh berlalu..kt akan mula sedari...hikmah yg terselindung disebalik kejadian itu amat besar...aku bersyukur...ALHAMDULILLAH...Dan pada "si die"..(aku th die slalu view blog aku..walaupon komen yg ditinggalkan utk aku selalu buatkan aku terluka)...maafkan sy jika ape yg berlaku diantara "kita" dulu berpunca dr saya..percayalah, segalanye bkn sy yg pinta...semoga awk bahgia..(walaupon awk tak pernah mendoakan sy)..tp sy tetap akan berdoa utk awk..(tetibe jerk nk emo pg2 nie kan...huhuhu)

Okeh2...xmo emo2 lagik...:) Ape yg berlaku..biarkan berlalu..hmm..Semalam my bestfriend...LIN..msg aku..ucap slmt hari raya...(awal gler weii...)hehehe..then dlm pade tue tanye khabar aku..so mcm biase..soalan yg wajib bg bestpren aku nie...


LIN : Wei..ko peciter skang..p.we sht?
AKU : P.we???xde laa...aku xde sesaper pon..cmnie ler..
LIN : Eleh...poyo jerk...seyes la wei..xkan xmo citer kat aku..
AKU : Seyes laa..mmg xde..xkn le aku nk tipo ko plak..."xde saper nak aku pon"..huhu
LIN : Xpe arr..ko skang xmo kongsi ngan aku dah..its ok..


Wahhh..tetibe jerk die sentap ngan aku...then bl aku msg lagi die dh xmo reply..huhuhu..dh mmg aku xde saper2..xkn ler aku nk tipo plak..xde makne nye aku nak rahsia nie..klu ade aku mmg akan gtau ko laa cyg...tp skang..secara jujur..aku xde saper2 pon dlm hati nie!!!..bkn aku xnk..tp mmg xde saper pon yg cube..(myb aku yg x bg ruang kot...)..but wut ever, i'm still try to LOVE...hope klu ko bc blog aku nie..ko phm situasi aku..jgn ler sentap2 ngan aku babe...sedey lorh cmnie..huhuhu..

Wednesday, September 17, 2008

HANGEN BETUL!!!

PESAL AKU X LE NAK UPLOAD PIC NIE!!!!!
Hangen betul laaa...huhuhu..dr ptg tadi lg....memang menguji kesabaran laa...
semalam adilah dtg umah..bw pendrive..so aku copy sumer pic time g Cameron ari tu...ingt nak upload laaa..tp xle plak...dh lebih 5 kl aku try..server cam ******...
eeeiii...geram weihhhh!!!!

Tuesday, September 16, 2008

TAK DAYA...

AKU TIDO AWAL MALAM NIE...ESOK CUTI......BADAN RASE PENAT YG AMAT..TIME MSK TD PON RASE CAM X LARAT..PENING JER PALE NIE..MYB X CUKUP REHAT KOT...MINGGU NIE AKU BUSY SGT2....
NIAT HATI NK JENGOK2 BLOG KWN2 TERCINTA..TP X DAYA..MYB ESOK NONO JENGUK YER...I WILL MISS U ALL...



Miss Nemo
an-wardrobe
Viruspadu (PINKY MUMMY)
Miss Wanie
cendawan intim
crazy beautiful
mummysya
Kasut Vincci
++Colors of My Life..++
kak senduk
PB
MummyCool
En Me
Miss Purple
Malay Kueh
Tiffin Biru
Mista Eqbal
kyrashah
Uncle LEE
mAmA aQiLaH bLoG
CIKGU PANJI
nEnE
Mista Khai
putra
Mista RAZZ
oh nano ku

SEDIH NYER...!!!

Salam,


Tengok title pon mcm x best jer citer nie kan???ekcely mmg pon..ikutkan hati aku mls nk tulis..sbb bl aku tulis..secara tiba2 aku akan jadi hangen!!!huhuhu..

Citernye cmnie....Semalam lps aku buke..then kms2 dapur..around 7.45 p.m,aku masuk bilik..nak siap2 mandi & solat..then br jerk aku nk amik towel..hp aku berbunyi...kat screen tue terpampang name boss aku..."DR. NOREEN".....
Rupe2 nye guest yg ktorg jemput utk bg lecture hari nie (selasa) still ada kat airport..driver x g amik die...so aku ler yg kena mrh!!!sedangkan aku dh buat kije aku..dah siapkan jadual..booking driver bagai..last2 aku gak yg kena!!!boss aku ckp, klu driver tue x dtg gak..& x dpt dihubungi..aku ler yg kena g amik...mslh nyer..aku leh g amik..tp cmne guest tu nk check in???P.O ngan driver tue..aku dh bg siap2...(time tue aku dh siap nanges..geram+kecewa)...

Then aku mcm org gile..bersiap..pastue col abe sey suh dtg umah amik aku..then g airport same2..(aku x brani g sorg sbb dh mlm..tatot weiii..)..Tibe2 "DR. NOREEN" col aku..gtau yg driver dh amik guest tu....aaarrgghhhhhhhhhh.....mmg aku mengamuk semalm...siap nanges bagai...geram yg amat...punyer laa aku gelabah gile...aku siap ngadu ngan abe sey lagik...seb baik laa abe sey ok..pastu siap ader sesi meluah prasaan x puas hati...huhuhu..GERAM OKEH!!!

Pastu pg td..g kije as usual...jumpe guest tue...aku say sorry what was happened.. tibe2 guest tue plak yg say sorry kat aku..die kate salah die..sbb die sampai awal..(flight awal)..then die g merayau2 dlm airport tu...(eeeii...nak ajer aku plempang...geram weih!!!)...siap ckp aku nie alert...take care ..bagai lah..(nak amik ati aku konon!!)..disebabkan die tu guest...so aku buat dunno jer..mls nk amik port sgt...then lecture berjalan seperti yg dirancang...Alhamdulillah.

Walau pape pon..hati aku still mendidih bl ingt hal semalam...sedey yg amat..seolah2 kije kt x dihargai pon...sedangkan kt dah buat sehabes daya!!!

Monday, September 15, 2008

TO ALL MY FRENZ..BLOGGER!!!

PLS LEAVE UR ADDRESS...SEBAB NYER SESI MENGHANTOR KAD RAYA DAH BERMULA..EKEKEKE...KLU SEGAN NAK BG TRUS..KORG LEH BG MELALUI EMAIL....TP KLU SESAPER YG NAK ALAMAT AKU..LEH...NO HAL..HEHEHEHE(nampak bebenor cam x ikhlas jer kan..heheh)

NORAZAH MAT AZAHAR,
JABATAN PERUBATAN NUKLEAR,
RADIOTERAPI & ONKOLOGI,
PUSAT PENGAJIAN SAINS PERUBATAN,
UNIVERSITI SAINS MALAYSIA,
16150 KUBANG KERIAN,
KELANTAN.

TAG AGAIN!!!

Wah..wah..hepi banget nie..aku di TAG lagik..oleh CIK WANIE CUMEI..ekekekee..(GILO EHH..SUKE PLAK BL DI "TAG"...)...ske atie la kan..kan..hehehehe




5 tabiat buruk anda time skolah.....

  • Suke ponteng kat dlm toilet...(mmg klakar bl ingt blk..cm sewel jer..)
  • Suke sakat budak2 class..(aku nie pnlg ketua tgktn..so beso kpale laa..hehe)
  • Suke mkn dalam class..(sbb mls nk g canteen..bercinta bagai nk beratur..huhu)
  • Suke merayau time cikgu xde...(ekekeke..name pon pnlg ktua tgktn..mmg slh gune kuase laa..hehe)
  • Suke blk lewat...(sbb dok lepak kat canteen..xpon dok study dlm class)... btul ker study???ekekeke..

3 favourite subject anda...kenapa?
  • ENGLISH.....ntah ler..dr skolah rendah lagik suke subject nie..(tp x de nyer pandai pon..hehehe)
  • SAINS..........sbb cikgu yg ajar subject nie "ensem"..hahahaha
  • BM................sbb aku nie suke berangan kot..suke berimiginasi..ekekekeke

3 subjek yang anda tidak suke..kenape
  • SEJARAH......sbb borink..ngantuk lorrhh
  • ADD MATHS....buat pale aku pening..tp cikgu yg ajo nie "ensem" gak..hahaha
  • EKONOMI.......berserabut lorhh..byk sgt graf...ekekekekek

Menarik pada kamu...

Hmm...nie ssh sikit..tatot org kate aku poyo + pasan plak..ekekekeke..ekcely aku nie senang & cepat mesra ngan org..pastue aku suke senyum..(tambah2 klu ader yg aku berkenan laa)...Tp..still ramai yg ckp..muke aku cam sombong jer...huhu..x soke tau!!!


Kamu paling suka..


Time dapat g holiday ngan family...& kengkawan..buat setakat nie..kngn terindah time g kat Taman Negara laa..besh giler..insyaalah nk cipta kngn tue lagik..tp xtau la bl..huhu


Setiap malam sebelum tidur,siapa yang anda hubungi

Hmmm..xde saper2 kot...(bcoz i dont have special)..huhuhu..:(


Aku nak sebarkan virus tag ini kepada
  • MISS NEMO
  • KAK CENDAWAN INTIM
  • MISS PURPLE
  • MUMMYSYA


Sunday, September 14, 2008

KAMPUNG 3

Around 11 a.m ktorg gerak blk kg kat Trengganu plak...(belah "bak")...sampai sane around 1 p.m gak laa...then trus angah g solat jumaat ngan ayah long....aku ngan mama kat umah dah sedia masuk dapor...nak msk tuk buke ngan nk baak g mesjid skali...



Nie time dah buke..mcm biase la..mama ngan mimi org paling lambat mkn..hehehe..time nie mimi siap dok sound aku jgn ltak pic die dlm blog...aahhh..aku pduli ape kan..lagipon blog aku...hehehe..lagipon bkn pic dpn2 pon..juz blkg2 jerk...elehh..nk bekire kunon!!!hohoho...


Menu buke pose ktorg yg penuh meja...aku masak 4 jenis lauk..then m.cik plak msk 2 jenis...campur ngan lauk-pauk m.cik aku yg lain..huhuhu..sampaikan aku x tau nak mkn mane satu dah..hehehehe..


Time nie mama dah sound aku..."amik je sume pic nie..biar penuh blog tue ngan makanan.."...aaiiihhh mama..mcm sindir jerk nie..(mmg sindir pon..hehehehe)

Then besok nyer around 10 a.m ktorg gerak balik Kota Bharu...amatlah penat..tp aku enjoy sgt2...dpt gak buke pose kat kg..Klu xde aral melintang..next week ktorg blk lg....hehehe..


KAMPUNG 2

Then lepas sembang2 tue cek kena makan ubat...biase la..dah senja2 nie..mcm2 penyakit ader...tgh die dok syiook sukat ubat tu..aku sempat amik pic..then siap bebel kat aku lagik...."ko nie suke amik gambar..x kire la time tue cek xpakai baju ke..dok telanjang ke..ko ambik je kan.."...ekekekekekke...aku tersengih je laa...



Siap berkerut2 muke cek makan ubat...huhuhu..cian plak aku tgk..tp nk wat cmner kan...hmmm..mlm tue aku tido awal la jugak..around 11 p.m....sbb nye aku penat...huhuhu...(bln pose nie cpt letih laa..)



Sebelom tito haruslah aku amik gambar dl kan..hehehehe..nie la muke minah yg tomei..tanpa secalit bedak...amat lah buruk kan..huhuhu..(maluuuu!!)tembam yg amat nieh...ekekekkekeke...

NUFFNANG