Thursday, September 18, 2008

SENTAP LAA PULAK...

Salam,


Awal siot aku on9 ari nie..ekekeke...bkn aper sbnrnye...niat hati nk continue upload pic yg tergendala semalam..tp still xle gak..nak hangen pon x gune..bkn leh jd ok pon server nie klu aku dok hangen!!..so baik aku wat bodow jerk..

Ntah la,sejak kblkgn nie aku rase pnt sgt2..mmg kije agak banyak kat opis..aku mengaku laa..tp xkn la leh pnt cmnie kan...hmm...ntah ler belalang..huhuhu..
Tapi walau pnt cmne pon aku still leh g terawih lagi...alhamdulillah..aku akan cuba utk g terawih..selagi aku terdaya...insyaallah.

Myb hjg minggu nie aku blk kampung lagi..bcoz ade buat kenduri sikit kat mesjid kg aku..so mama pon nak amik bahagian..kena la blk...then minggu before raya tue ktorg x blk kot..sbb nk kemas umah bagai..lagipon aku dh siap dok buat kire2..(ekekeke..cam kedukut jerk bunyinyer..)..aku mmg akan buat cake for my auntie's & uncle's...aku dh total..around 10 biji aku kena siapkan..sempat ker???dh ler aku x amik cuti langsung utk raya...huhuhu..insyaallah siap kot..sbb mimi kate nk tolong aku..then die pon dh leh disuruh..walaupon kdg2 muncung jek bl aku mntk tlg..huhuhu.

Kdg2 bl aku dok sorg2...aku termenung..klu la ade jdoh aku ngan "si die" dulu..agaknye aku x beraya kat cnie...of course la aku kna ikut die kan..(tempat isteri dcc suami kan..)...klu di ikutkan perancangan "kami" dulu, majlis kami diadakan 8/8/08....tp ape daya aku..ALLAH lbh mengetahui..DIA maha berkuasa..dan kerana itu aku bersyukur...segala yg ditentukan oleh NYA bersebab..mungkin pd permulaan nye kt x sedar hikmah tu...tp bl segalenye dh berlalu..kt akan mula sedari...hikmah yg terselindung disebalik kejadian itu amat besar...aku bersyukur...ALHAMDULILLAH...Dan pada "si die"..(aku th die slalu view blog aku..walaupon komen yg ditinggalkan utk aku selalu buatkan aku terluka)...maafkan sy jika ape yg berlaku diantara "kita" dulu berpunca dr saya..percayalah, segalanye bkn sy yg pinta...semoga awk bahgia..(walaupon awk tak pernah mendoakan sy)..tp sy tetap akan berdoa utk awk..(tetibe jerk nk emo pg2 nie kan...huhuhu)

Okeh2...xmo emo2 lagik...:) Ape yg berlaku..biarkan berlalu..hmm..Semalam my bestfriend...LIN..msg aku..ucap slmt hari raya...(awal gler weii...)hehehe..then dlm pade tue tanye khabar aku..so mcm biase..soalan yg wajib bg bestpren aku nie...


LIN : Wei..ko peciter skang..p.we sht?
AKU : P.we???xde laa...aku xde sesaper pon..cmnie ler..
LIN : Eleh...poyo jerk...seyes la wei..xkan xmo citer kat aku..
AKU : Seyes laa..mmg xde..xkn le aku nk tipo ko plak..."xde saper nak aku pon"..huhu
LIN : Xpe arr..ko skang xmo kongsi ngan aku dah..its ok..


Wahhh..tetibe jerk die sentap ngan aku...then bl aku msg lagi die dh xmo reply..huhuhu..dh mmg aku xde saper2..xkn ler aku nk tipo plak..xde makne nye aku nak rahsia nie..klu ade aku mmg akan gtau ko laa cyg...tp skang..secara jujur..aku xde saper2 pon dlm hati nie!!!..bkn aku xnk..tp mmg xde saper pon yg cube..(myb aku yg x bg ruang kot...)..but wut ever, i'm still try to LOVE...hope klu ko bc blog aku nie..ko phm situasi aku..jgn ler sentap2 ngan aku babe...sedey lorh cmnie..huhuhu..

5 comments:

Anonymous said...

jgn ler pk kn sgt mende y lpas....Biarkn ia b'lalu, lg d'knang lg t'luke...beleive me ur PRINCE CHARMING on da way right 2 u...weiiii s'mggu lg aku blik nti kite konc cite same2 yek...miss u :)

cik wanie said...

salam my dear...
jgn difikirkan pasal kisah lalu,
hurm....

apapun kita kena teruskan khidupan kita,
jgn sedey2 ok,
miss u lah my dear:)

Mummy Lieza said...

kuatkan semangat dan tabahkan hati.. hidup harus diteruskan walau apapun yang terjadi.. jangan jadikan kenangan silam sebagai satu pekara yang akan buat kita jatuh dan terus kecewa.. setiap yang terjadi ada hikmahnya.. mungkin kita tidak nampak skrg tp esok lusa insyallah kita akan tahu kenapa ianya terjadi... ingat pada DIA yang ESA... dah berserah padaNYA.. setiap yang terjadi adalah datangnya dariNYA... (cewahhhh mummy pulak yang emo tulis panjang2 ni.. guano ni.. hehehehe)

adeq_abg said...

salam adik..!!
setiap perkara yang berlaku keatas kite biarpun pahit, jika kite tabah menghadapinye, ia akan mematangkan diri seiring dengan usia, syukurlah adik dh mula memahaminye, jaga kesihatan biar sesibuk mana sekalipun...

cendawanintim said...

agak2nyer memang minggu nih mood sentap sedonia agaknyer...ngeh333...

jangan sedey2 ok..akak ader..cewahhh!!

NUFFNANG