Tuesday, September 9, 2008

TODAY IS TUESDAY...

Salam,

Wahh..tgk title cam budak Tadika jerk kan..ekekeke..ekcely aku br jer balik opis nie..td g monteng ngan mama kat KB..punyer la syiook sampai aku xmo blk lagi..tp kwn mama dah call gtau yg mama kna jg kaunter arie nie..huhuhu (niat hati br jerk nak pow mama banyak2..hehehe)..tp xpe..coz aku dah pow pon..dapat baju kurung 2 pasang lagik..yang mama dah jahit ade 2 psg dah..kain yg aku beli minggu lepas ader lagik 4 pasang..ekekekeke..dats mean baju raya aku 8 pasang ler taun nie..hehehe..(myb aku bt 4 jer kot..lg 4 tue aku tunggu pas raya br buat)..

Tapi.....ader something yg "mendukacita" kan aku....huhuhu..sedey sgt..& till now aku dok terbayang2 lagik...hmmm...ekcely mama ajak aku kuar tadi bkn utk shopping baju..tp nak g beli "gelang kaki"..for me & my little sis.punyer la aku excited..then sampai jer kat kedai tueh..try punye try..xde satu pon yg aku berkenan..then bl ader yg aku berkenan, xde size plak...huhuhu.. frust sgt2...ader satu tue aku mmg suke giler..siap ader love yg dok berjuntai2 lagik..tp bl pakai kat kaki, macam senteng plak..huhuhu..lastly mama decide suh tempah jer..tp xle siap before raya plak..arrghhh...tension nyer...huhuhu (xper laa..xde rezeki aku kot)...

Then mama ajak g Billion..window shopping (time kije tueh..hehe).. dalam keta time otw tue mama cam tau aku frust..mama ckp "dah klu awk nak jugak kt patah blk la..senteng pon senteng la..nak wat cmner"...." xper la mama..biar je la..xde rezeki kot"...aku mmg kecewa..tp biar je la kan..myb next time laa.sampai jer kat Billion mama ajak aku g kedai silver..tgk kat saner la..kot2 ader kan..bkn emas pon xper laa..janji xde la aku frust sgt..tp aku yg xmo..aku bkn xnk silver..tp mls dh nk carik..cam frust jer..aku decide nak tempah jerk..senang citer..so mama pon ckp ok jer..hehehe...sian plak kat mama..die mcm rs bersalah plak..aku tgk muke mama pon aku tahu..then sambil jalan2 window shopping tue aku ckp kat mama.."mama xyah la pk psl gelang kaki tue lagik..along xmo laa..sbb along nak org yg beli..letak atas hantaran"..hehehe..mama gelak jerk.."amboi..gatal nyer ye"..hehehe...ktorg samer2 gelak..hmmm...lega sgt...

Mama sempat shopping sandels sepasang, then aku ingt nk beli pakain dalaman..tp x sempat plak..sbb kwn mama dah call..huhu..aku sempat pow baju kurung jerk 2 psg...hehehe...Then ktorg trus balik opis..ngam2 ngan time lunch hour..hehehe..

Now aku ngah dok pikir nak msk pe utk buke pose ari nie..huhu..myb msk lemak cili api ayam.. mee grg...sambal telur...sayur campur..pastue puding yg aku buat semalam ader 2 tuppaware lagik..cume nak kena g pasar jer ptg nie..nak beli tembikai..( kak cen la nie..pas tgk blog die..hari2 aku nak mkn tembikai..mama siap panggil aku budak tembikai dah..hehehehe)

3 comments:

wanwanzz said...

sedih je aku dengar crita kau...tapi takpe kalau ada rezeki kau mesti dapat punya.....lagipun aku tengok kau dari dulu sampai sekarang tak berubah-ubah ye...still rajin masak mcm dulu he..he..

nono said...

wanwanzz,
hmm...ye ker??still mcm dl cmner tue??ekekeke

cendawanintim said...

baru tahu penangan tembikai..tu dia..budak tembikai..hiks

NUFFNANG