Friday, September 19, 2008

BUKE POSE TIME...

Salam,


Hari nie mam ajak buke kat luar..start pose, x pnh pon buke kat luar..so hari nie mama decide ktorg buke kat luar smbil2 shopping sekali…banyak beli stok..sbb xmo kuar minggu dpn..mmg comfirm jamm…x suke okeh!!!

After g tesco..shopping brg dapur..then brg2 nk buat cake utk raya nanti..angah berkenan ngan 2 psg baju…so rembat jer laa…aku plak ngah carik moisturizing cream…so mcm ok jer ngan Garnier..nak try laa…J hehehe.Then ktorg g bazaar ramadhan kat Stadium…mmg best..ramai..pilihan pon banyak…aku berpecah ngan mama…dats mean aku ngan mimi…mama ngan angah..pastu buke pose kat Suriani Nasi Kukus…yg akan menjadi kemestian bl aku ngan mama x jalan sm2 time g pasar ialah ktorg akan terbeli benda yg same…mmg wajib dah..ekekekeke..
Then time buke tue gelak jer la…pastue mama siap ckp kuew tiew yg die beli lg shedap…bl msg2 makan…baru perasan yg ktorg beli kat gerai yg same…hehehe…mama nieh…ader2 je tau…Then aku sakat mama ngan mimi…siap amik straw aku..n minom air dorg..padahal sume same jerk..order teh ais…hahaha..mimi siap hangen ngan aku..tp aku suke….best wat mimi hangen…hahaha..heaven tue…J…

So..pas siap mkn2..around 8 p.m ktorg blk umah…mandi & solat bagai..trus aku g kemas dapur..& brg2 yg beli td….rase cam tenang mlm nie..sbb dapur kemas jerk…cume pasnie nak lipat kain…esok nak mop lantai..cuci kain…then iron bj kije…pastue nak msk…aku cadang nk masak kari ikan tongkol..nk buat ala-ala mamak style..mama on jerk..siap suh letak bendi bayak2 lagik…hehehe..mimi plak dh remind aku wat ayam msk kicap..(mmg x sah klu xde ayam…arie nie die mkn sikit jerk..sbb xde aym msk merah…nak beli td,tp die yg xnk..x sedap kate nye..mcm2 la ko nie dik!!!)..so esok aku wat KARI IKAN, AYAM MASAK KICAP, SAYUR CAMPUR, PUDING KOKTAIL, LAICI KANG ISTIMEWA….hmm..(myb akan ader pertambahan menu..sbb ade yg akan mengoder lagi nie..)…


p/s : SAPER GRUPERS???plss…I need to know…

2 comments:

grupers said...

no one...just someone yg tibe2 terbabas tgk blog ni...pastu slalu nak msk tgk update nyer...

nono said...

grupers...

ok dear..hope selalu2 la view erk..thanks 4 the support!!!

NUFFNANG