Monday, January 26, 2009

JOMMMMM...HOT...

Sokongan dari semua amatlah dihargai…..

Berkat dari dorongan korg aku berjaya membuatkan MR.S menjadi “bloggers”….so ape lg..jom….sokonglah
CINTAHATIKU … ~ mcm kempen mengudi plak~….lalalalalala…..


p/s : WALAUPON MARAH…SAYANG TETAP ADER!!!

LALALALALALA....

Tujuan ktorg balik kg adalah kerana ini…………




Kenapa??sape???ekekekke…~sendiri tanye…sendiri jawab~…lalalalala… ekcely anak kepada kazen mama…senang citer “anak sepupu” mama nk kawen…tp die nk kawen hari ahad….memandangkan aku xle cuti…terpakse la ktorg blk awal…..name pon sedare kn….klu x g nnt kecik ati plak…..makan ati…..~mcm2 hati lagi laaaa~…hahahaha…. So walaupon balik kejap jer…xpe la..janji g tunjuk muke kan……hehehe..

~hubungan persaudaraan nie xkn putus…selagi kita berhubung..selagi tue la die akan berkekalan~….PEACE…..


p/s : HATI MASIH SAKIT!!!


K.A.M.I

Lepas makan….masing2 kekenyangan….so xde kijer…snappy ler kije KAMI….hohohoho…sungguh seronok….banyak giler amik gambo…sampaikan mama bebel…br stop…..lalalalalala…layan lerrr….

Aku ngan adik aku (mimi) mmg xde iras kan???naper erk??....hehehehe..



















LAYAN SATAY

Hari sabtu baru2 nie aku balik kg…..tp kejap jer…sbb xle cuti..ahadnye kena kije….then time on d way nk balik tue mama ajak layan satay jap….sedapppp…tp kuah die dh len la skang…myb dorg dh tukar org yg buat kuah tue kot…..dh x rase mcm dulu2 dh….x pekat…rasa pon ala2 jer….huhuhuhu…tp satay die still ok lagik…. Ktorg mkn kat ~SATAY JABI @MASTURA~…. Sape2 penah mkn kat cni angkat tgn….lalalalalalala..














Total mkn 4 org…RM 35 +++….len kl leh mkn lg….lalalalalala


Photo : credit to mimi…~ader bakat ko jd MAMARAZI dik!!!~..hehehe…(larikssssss)



LUAHAN



Sebelom pape…aku nk lepas geram dulu…~AAAAARRRGGGHHHHHHHHHHHH~ huh….mmg x puas lagik nie….aku nk nanges….leh???...ahhh aku dulik hape..xle pon aku tetap nk nanges….sape suh wat aku cmni…ingt aku nie aper???aku pon ader prasaan… ~kita xkan pernah rasa sakit nye sesuatu itu andai kita x cuba meletakkan diri kita di situasi itu~….


Aku rasa dh abes daya aku cuba wat yg terbaik….aku cuba fahami sesuatu itu walaupon aku x mampu pada mulanya……tp andai seketika berilah ruang pada aku….aku jua punya hati…..punya rasa utk disayangi…… benar..~beralah x bererti kalah~ tp aku geram….. inikah yg aku dapat setelah aku diamkan diri???


“KAWAN ADALAH SEGALA2 NYA….MUZIK ADALAH NAFAS HIDUP MU..”


Teruskanlah….rela aku pendamkan semua ini….kerana hanya aku yg mampu mngerti hati ini….sakitnya menanggung sebuah “pengorbanan”…..



p/s : MATANG???KOMITMEN???...tepuk dada tanye hati

KEK COKLAT YG SHEDAPPPP..






Ekcely banyakkkkk sgtttt benda aku nk story…sampai x sempat nk napas nieh…huh..huh..huh….(poyo jer lebey nie….~sekehhhhh br tau~..hohoho)

Ok…memula sekali aku nk story about cake yg aku buat….br jer masak nieh..dorg ngah santap sambil layan movie ape ntah…aku x join sbb aku ngan “EMO”!!!!!yer….aku sedang EMO gilerrrr skang……bengangggggggggggggggggggggggggg!!!! ~argghhhhhhh~….sebelom layan emo aku…jom layan gambo kek nie dulu erk…..gebu dan sodapppppp…~pasan lagiiii~..hohoho….seb baik time wat kek nie aku x EMO lg…elok jer kek siap…terus EMO dtg…..x sukeeeeeeee!!!

Nie ler kek coklat…sedap….mmg simple gler…x gune butter…x gune marjerin…10 minit jer…then bakar…..siap…..sedia dimamam….hehehehe…



p/s : 3 HARI MENUNGGU…INI YG AKU DAPAT???



AKU DI TINGGALKAN!!!


Chuuppppp….jgn pk bkn2 okeh……title jerk yg ala2 saspen…hehehehe…ekcely MR.S tgglkan aku…..huhuhuhu…bkn tggl ape pon…juz for 3 days…die g camping….so aku mmg boring…kebosanan tahap melampau kebelakangan nie..…..(ala2 aksi melampau pon adooo)..muahahahahaha…..tp start esok dh back to normal sbb dia dg balik…lalalala..~horayyyyyy~


Then aku ingat bln 4 nie nk start survey barang utk tunang laaa…sbb xmo tergopoh gapah nnt….aku dh survey baju….myb wat kebaya labuh kot….kaler plak aku decide nk putih & pink….tp x tau ler….MR.S ok @ x ngan kaler camtue….huhuhu…(tp selalunya mesti ok laaa….klu x ok gak…aku bace2 la ayat sikit…hahahaha..*llariksssss)… myb aku wat majlis yg “very simple” sbb aku nk buat kenduri arwah sekali…tue mmg dh niat aku…..dulang plak myb 5 berbalas 7….(simple rite??)…..aku ade survery kebelakangan nie….psl cincin…aku xmo yg ader batu2…aku nk “ cincin belah rotan” ajeeee…”very simple”….tue tema aku…xmo grand2…walaupon aku anak sulung….huhuhu…


Ader one day aku sembang ngan my fwenz nie….ktorg YM jerk…aku gtau la die….if klu ader jdoh aku ngan MR.S….time nikah ktorg…aku xmo sanding2….juz dok kat pelamin only for photo….xmo renjis2…sanding2….aku xmo….tp my fwenz nie bengang gler….die siap ckp kat aku….” KO INGAT KO TUE JANDA ERK BABE???...JANDA PON SANDING SKANG NIE…PE DAAA KO NIE”…muahahahahahha…hangen gler ko babe….rileks laa….sanding @ x tue cume adat jer babe….yg penting “nikah”…tue yg wajib…….alahai…ape la kwn aku sorg nie….


p/s : EN. MEE sanding @ X???...lalalalalala…

WHAT'S GOING ON???


Salam,


Semalam balik dr opis trus ke rumah MAk TOK…on d way tue mmg ler x jamm tp laluan yg sebelah lg mmg truk ler…keta bersusun2….aku dh runsing..”cmne ler nk blk nnt…”…..asal cuti jerk mmg x pnh x jamm….kdg2 mls nk kuar..better dok kat umah jerk…sampaikan mama decide hari nie adalah hari gotong royong sedunia….hahahahaha..


Semua kena buat kerahan tenaga….nk kena berkebun la plak….potong rumput kat laman..yg mmg dh tinggi gler rumputnyeeee…naik seram aku tgk…hohoho….then cactus yg aku beli time g bercuti kat Cameron dh siap beranak pinak……mmg aku perasan….tgn aku nie klu ngan cactus mmg sejuk….cepat jerk membiak….tp klu ngan pokok len…tinggal arwah ler gamaknye,…..alahai….naseb!!!...ok..back to the story…pas g umah m.tok tue trus zass ke rumah kami yg lama….yg mama bg sewa…penyewannya br keluar…so g tgk2 umah la….alhamdulillah…semua ok…still ok…myb bln 3 @ 4 nie ader penyewa br yg nk masuk..mama x decide lg sape yg akn sewa…sbb ramai sgt yg dok berkenan….so tggu je la keputusan from MADAM…hehehehe


Then pg td mama yg bt bekpes hehehehe…grg nasi ngan kopok..then fuad kuar g beli kuih……niat hati nk wat muffin tp telor plak x ckup…huhuhu…


Before that…sempena tahun baru…azam baru…aku nk buat pembaharuan dlm blog aku nie…..sbb sebelom nie aku rs cam malu2…cam segan pon ader if nk luah something kat dlm blog nie kan….tp aku kn nk jd diri aku yg sebenar….so 4 wut aku nk hipokrit…. I must be a truly NONO….lantak la ape yg org nk kate kan…mulut org….kita xle tutup…len la klu mulut tempayan….so start now…aku xmo dh selindung2…klu ader my fwenz yg bc blog nie and terasa…aku mintak maaf….aku xnk kerana nk jg hati korg….hati aku yg sakit…..sbb hati kita…hanya kita yg mampu jaga!!!


p/s : maafkan aku kawan…aku EMO kebelakangan nie…

SAHABAT...AKU MEMERLUKANMU!!!

Dalam dunia ini kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri. Tetapi dalam kita bersendirian, kita beruntung kerana mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.

Sebagaimana kita mengharapkan keiklasan dan kejujuran seorang sahabat, begitulah juga dia. Tetapi kita sering terlupa akan hal itu. Cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.

Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya. Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya. Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.

Kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti kerana kita juga ada janji yg tidak ditepati. Kita beri beribu alasan memaksa dia terima alasan kita. Waktu itu, terfikirkah kita perasaannya? Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa. Tetapi kita sering terlupa.

Untungnya mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami, yang selalu berada disisi pada waktu kita memerlukannya. Dia mendengar luahan perasaan kita,segala rasa kecewa dan ketakutan. Harapan dan impian juga kita luahkan. Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah. Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita hingga Kadang-kadang kita terlupa sahabat kita juga ada cerita yang ingin dikongsi bersama kita.

Pernahkah kita memberi dia peluang untuk menceritakan tentang rasa bimbangnya,rasa takutnya?Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita. Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya? Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya sepertimana dia meniup semangat setiap kali kita rasa kecewa dan menyerah kalah?

Dapatkah kita yakinkan dia yang kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah.? Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia bersandar harapan? Sesekali jadilah sahabat yang mendengar dari yang hanya bercerita. Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan sahabat kerana dia juga seorang manusia. Dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang,sedih dan kecewa. Dia juga ada kelemahan dan memerlukan seorang sahabat sebagai kekuatan.

Jadilah kita sahabatnya itu. Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan. Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan. Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan. Kita tidak tahu.

Tetapi jika kita cuba jadi sahabat sepertinya, mungkin kita akan tahu.

Sunday, January 25, 2009

HAMPESSSS

Salam uoollss.

Bebeno nye dh nk balik nie…tp aku saje jerk mengeletis nk wat N3…ingtkn nk layan movie..tp rs cam mls jerk…so decide dok melangut dpn pc…check email bagai…then on9 TAGGED…then tetiba ader plak my frenz dlm TAGGED nie nk jumpe,,,ajak aku jumpe…lalalalala..cmno tue??die pon dok area KB gak..walawei…should I go???... kang klu gtau MR.S nie…mesti x de green light dh…trang2 die akn bg RED!!!hahahaha…die tue kan mne leh aku nk kuar ngan org yg aku x kenal nie….maunye kena bebel 24/7…hohohoho..(larikssssss)..:P

Ooowhh yer….before aku lupe…cik syamim yg cumei ader tanye akak kn psl DIET tue…ekcely akak ader g jumpe doc…then die suggest mkn pil..3 kl sehari selama 3 bln…tp dlm ms yg sm akak pon kena ler kawal pemakanan gak kan..so utk langkah permulaan mmg la sengsara…perot yg selama nie selalu diisi nasik 3-4 kali sehari terpakse diubah 2 kl jerk sehari…then kena kurangkan mkn benda2 manis…air2 bergas langsung x sentuh dh…banyakkan mkn buah….then mkn pil tue..name pil tue>>>> (XENICAL ORLISTAT 120 mg)..tp xle mkn sembarangan.. kena g jumpe doc dl..kena make sure bdn tue stabil…sbb nk kena check pembuluh darah bagai…mcm2 lagi laa…kena bebas dr penyakit br leh on ubat tue..mmg rumit la sikit…huhuhu..

Then aku x sabo la plak nk tggu hasil nye nnt…nk pakai baju tunang yg LAWAAAA …lalalalalala..poyo pasan aku wei…hehehehe….ok la erk..nnt mlm nie aku bebel lagi yer…hari nie & esok aku free glerr..sbb MR.S xde…g camping..xde coverage..so xle gayut…WINDU NYERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR..huhuhuuhuhuhu…*cepat la balik BANG!!!!!!!!!!

Nanti nk ronda2 blog korg plak……hohohohohohohohohoho…horayyyy!!!:P

Friday, January 23, 2009

USAHA TANGGA KEJAYAAN


Gumbira….hepi….sonok….lalalalalalalala…


Smua prasaan tue ader skang…ekekekekeke…nape??pesal??walaweiii…ikt aku la kan…nk hepi2…salah ker??hahahahahha…(ader gak yg nk lempang aku nieh bl bc N3 nie…hehehehe)…


Ekcely aku kn ngah keboringan nie…nk tdo mate lak mcm segar semacam….so aku dok kemas2 bilik…mlm2 bute tue…gigih glerr okehhh…sile la tiru prangai aku yg mulia nie…..wakakakakaka…..then time kemas2 tue aku teringat la nk timbang…ekcely aku ni mmg penakut ngan “penimbang”…sbb aku xdpt terima hakikat yg aku nie “bolat”….muahahahahahhaa….poyo siotttt)…hehehe…then aku terkejut giloooo…sbb???aku dh kehilangan 6 KILOGRAM….

AKU ULANG….. 6 KILOGRAM!!!


Gler aku hepi weiii…rs nk menjerit2 jerk….hahahahaha..tp tpakse thn…dh mlm nie…kang x psl2 aku kena lempang ngan mama…hahahahahaha…..rupenye x sia2 aku mkn ubat ari tue…x sia2 aku diet selama nie…mkn ns hanye 2 kl jerk sehari….then bykkn sayur….buah xsah ckp la…..kurangkan air manis…air putih banyak gler aku minum….alhamdulillah…x sampai sebulan….6 KG dh berjaya aku buang dr bdn nie…. Then nie lg membuatkan aku mkin bersemangat….insyallah sblm july nie aku akan cb dapatkan berat idaman aku…..insyallah….doakan aku yerrrrrr….


p/s : KEJAYAAN MEMERLUKAN PENGORBANAN….

BORING MENUNGGU...


11.14 p.m….


Menunggu MR.S blk dr tgk wayanggggg…….amat la boringggggg…xle nk sms….huhuhu…die g tgk wayang ngan abg & kwn2 die…(semua jantan erkkkk..xde pompuan pon…die mmg tau aku “penjeles” org nye)..wakakakaakakka…..naseb lerr….hehehehe….


Xtau ape yg aku nk merepek raban mlm2 nie…tp yg pasti aku mmg ngah boring…huhuhu…then tetibe time boring2 cmni aku search la pape yg leh wat aku hepi…then nie la yg aku jumpe…..CINCIN…..hoohohohoho…aku sokaaaa!!!lalalallala…apekah itu???hehehehe..



Owhh yer…nape erk…dr tadi jerk…mate aku belah kanan asyik kelip2 jerk….gerak2… apekah itu????hohohoho…..bkn sbb aku ngantuk okehhhhh…..aku pon x tau naper???nk nanges ker???nk tgk org jauh ker???huhuhuhu…ntah pape laa…..


p/s : CINCIN BELAH ROTAN…..lalalalalalalalala…

PEHAL KO NK SENTAP NGAN AKU???

Mane nk mula???......rumit gak kekadang ngan manusia nie…bkn keadaan yg merumitkan manusia…tapi manusia tue sendiri yg merumitkan keadaan…..pening???..


Meh aku terangkan satu2…..ekcely aku mmg xde nk ingt2 kisah lame…mmg dh banyak yg terkubur….bkn aku yg nk kuburkan…ia terkubur ngan sendiri nya…dah mmg termaktub ALLAH swt tue maha mengetahui….DIA maha adil….aku terima dgn semua ketentuan nie…..(termelalut kelain dah nie…wakakakkaka)…cmni sebenarnya….td around 8.30 ade someone col aku…ekcely die bekas bf aku….hampir 2 taun lbh la aku ngan die..tp dh jdoh ktorg x pnjg…..but we still frenz…die pon dh ader pengganti aku….then aku sendri pon dh ader SUNSHINE….so xde nk jeles2 hape la kan….okeh…back to the story…td die col aku…then tanye aku watpe…then aku ngan penuh jujur plak g jwb….”X BUAT PE PON…ON9 JE….BR PAS UPDATE BLOG!!!”…then trus die nk view blog aku….nk tgk la kononnye….wahhhhh…giler aku nk bg ko tgk….xmo la aku….watpe ler nk sibuk2 psl aku lg kan…..x kuasa la aku weiii….then bl aku xmo bg…nk sentappp ngan aku….hahahaahahaha…lantak ko la…aku bkn awek ko pon,…..ko pon bkn p.we aku….so xde pekdah aku nk pujuk2 ko…


Len la klu MR.S aku yg majuk…maunye aku pujuk gile2…..hehehehehe…dh name pon sayang kan….mesti laaaa!!heheehe…then now mamat tue trus ckp ader hal……sbb sentap aku x bg url blog….then aku siap ckp….” KLU AWK NK SGT TGK BLOG SY…AWK DOAKAN LA SY MATI CEPAT…SBB TIME TU BR AWK LEH TGK…TP SELAGI SY IDOP SY XKN BG”…hehehehehehe,,,gler kejam ayat aku…hohohoho…aaaahhhhh…aku duli hape….mmg betul pon ape yg aku ckp…. Walaupon blog aku nie bkn la ape sgtttt….tp bg aku…nie la diari aku….diari idop aku….segalanya bermula disini…terlalu banyak….pelbagai kenangan….teramat indah utk aku kongsi dgn insan yg x reti nk hargai ape itu erti CINTA…..

MEKASIH!!!

KHABAR YG INDAH!!!!

Salam & hepi holiday all,



Hari nie br rs badan segar skit…minggu yg meletihkan…amatttttt penattttt…hampir 5 hari x update blog…sbb mmg x sempat….nk intai blog pon xde masa….inikan plak nk update….huhuhu..but today weekend…so ader la ms terluang skit….

Back to the story kan….pas aku date ari tue (ahad)…esoknye masuk opis….mmg bz yg amatttt….setlle kn segala mak nenek utk exam esok nye…(selasa)…huhuhu…balik around 7 gitu…then selasa plak pagi2 bute kena ade kat opis dah…sbb exam start 8.30….aku jd pembantu pengawas peperiksaan…perghhhh…boring yg amat kat dalam dewan tue….exam abes kul 6…then aku blk kul 7…sbb dok kemas bagai….huhuhu..


Ekcely aku amatlah rindukan semua….rindu sgtttt nk lawat blog kengkawan….nnt aku lawat erk….hmmm..well…aku ader 2 citer nk kongsi….tp semua nye adalah citer bestttttt…hehehehehehe…nak tau??jommmmm….hahahahaha


CITER PERTAMA…


Ekekekeke…gler pyo….cmni citernye…semalam…MR.S gtau aku….insyallah klu xde aral melintang…bln 7 nie die ngan family nk dtg merisik then tunang terus…aku mmg terkejut…(die nie mmg suke wat kije cmtue…suke wat terkejutkan aku)…huhuhuhu… semalam aku tdo cam terawang2 jerk…wakakakakaka…gler pasan…..berdebar pon ader…takut lg la ader….huhuhuhu…then pg nie aku gtau MR.S …klu boleh aku xmo kawen sblm raya…sbb aku nk raya ngan mama tahun nie….aku sedey….nnt klu dh kawen…kena gilir…so utk thn nie aku nk raya puas2 ngan mama….uhuhuhuhu…then MR.S ckp OK….aku hepi laaa,…..hehehehe…tp x tau la nnt cmne…bl ingt balik lamaran MR.S semalam…berdiri bulu roma aku,…..”BETUL KE AKU NIE DH READYYYY”……..HELPPPPP…ANYBODY CAN HELP ME????huhuhuhuhuhu…



CITER KEDUA….


Td aroung 12.30 aku dok masak for lunch….tetiba hp bunyi…staff from HQ col aku….gtau yg 29 hb nie ade interview psl jawatan yg aku mintak….so aku rs cam nk melompat jerk…..then trus aku bukak email….tp ader satu kegusaran dihati….. huhuhuhu..interview tue kat PENANG,…..huhuhuhu…dh la 29 hb…x lame jerk lg…cmne nie???aku gtau mama…mama ok jerk….hmmm…patut ke aku g sane???

DILUAH MATI MAK….DITELAN MATI BAPAK!!!



p/s : GEMBIRA TAPI RISAU....

Sunday, January 18, 2009

DATING MAAAAAA!!!!!

Salam




BARU BALIK DATING MAAAAAA!!!!!

Ekekekekeke…xde la br blk….kul 8.30 td sampai umah…then mandi…guling2 jap sbb penat…nie pon on9 jap jer…saje nk blagak…gtau yg aku br blk DATING!!!



Sungguh asyikkkkkkk….kahkahkah….(giler poyo)…best siottt….dating dr ptg semalam…mlm nie br berakhir…ekekekekeke..xde la sampai overnite okeh…..hohohho..


Petang semalam g amik MR.S kat btesen bas….(alaa..blkg KB MALL tue…)…then trus g mkn..sbb MR.S dh kebulur…hehehehe..ktorg mkn kat TAMAN INDRA…(kat S.U.K)…mkn CHIKEN CHOP jerrr…MR.S blanje…sukaaaaa!!hehehehe…then pas mkn anto MR.S blk hotel…(check in)…pastue aku g umah m,tok….saje lepak…..then around 8.30 kuar…g amik MR.S kat hotel…pastu d merayau kat UP-TOWN KELANTAN (wakaf che yeh)…hehehehe…pastu mamam kat D’ KANTAN…..then pas mamam trus blk…..perghhhh…tido yg indah babe!!!!!hahahahaha…


Pgi td kuar umah around 8.30…g opis…settle mak nenek bagai jap….ekcely cuti…tp ader urgent case…so terpakse la…huhuhu….then kul 10 br g amik MR.S….trus g BESUT….beli kopok lekor…hehehehe…ktorg lunch kat PANTAI IRAMA….pergghhh…best gler date….mcm dh “honey moon” rase nye…hahahahaha.. poyo nk mampus aku!!!)..


Pastue blk…amik mimi skolah…then singgah masjid solat….then singgah opis jap…ader urgent lg…staff from HQ sampai…huhuhu..pastue g lepak TESCO…(lepak jer…x shopping pon…juz minum jerk)…hehehehe..*KENA BAND TESCO!!!

Then trus g kat PELANGI MALL….pastue rs cam boring lak..then trus gerak g PANTAI CAHAYA BULAN…(pcb)..lepak sane jap….ramai mat rempit…x selesa btul…then aku decide g kat PENGKALAN CHEPA….kebetulan dh maghrib…bhenti solat jap…..pastue trus anto MR.S kat stesen bas….dia dinner sorg2 sbb aku dh kena balik….ade hal!!!...

Dating yg amat bermakna….penuh dgn gelak tawa…dan diakhiri dgn AIRMATA!!! Nape??nanti aku citer….i need a rest….

ABANG…THANKS 4 UR SUPPORT…REALLY LOVE U….



p/s : GERAM BETUL LAAAAAA!!!!!

Friday, January 16, 2009

MURAH GILER....


Urmmmmmm…


Camne erk nk ckp….aku cam x reti la plak…tp nk gtau gak…hehehehe..

Okeh..meh cnie aku nk gtau….ekcely kwn mama die ader jual kosmetik nie…tp mula2 aku cam x yakin la…sbb takut jd pape kan kat muka…then bl aku cb berani kan diri nk try..(tue pon lame aku dok pikir..)…akhirnya aku x rase rugi..sbb mmg berbaloiiii… mmg puas hati…die punye tekstur okey jerk….so dats y aku berani nk gtau kat blog nieh…


Kwn mama dpt menda nie from KOREA…mmg brg nie xde la ori 100% tp die punye tekstur lawa….mmg mcm yg ori….(tue bg aku la..sbb aku dh try..)..so terpulang la kat korg erk…tp kalau sape2 yg rasa berminat…nak pakai gak…korg leh order trus ngan aku…meh aku citer sikit..harga dan cmne nk dapatkan nye….tp sebelum tue aku nk gtau korg awal2 erk…NIE BKN 100% ORI…TP HASILNYA MMG MEMUASKAN…SEBIJIK CAM ORI….

Okey…untuk

FOUNDATION M.A.C…hanye rm 28..so campur ngan kos pos sume… RM 35…

Then POWDER M.A.C pon same..rm 28..campur kos pos..RM 35…

LIPSTICK M.A.C rm 18..campur pos RM22

EYE LINER M.A.C rm 10 campur pos RM 13

MASCARA M.A.C rm 18 campur pos RM 22

EYESYADOW M.A.C rm 18 gak..campur pos RM 22

TAPI…PADA YANG BELI LEBIH DARI 5 BARANG…KOS POS AKAN DIPOTONG SEBANYAK 50%...…



Then perfume pon ader gak….tp yg tue la aku pakai skang…mmg besh…tahan lame…aku pakai kul 8 mlm….then kul 8 pg still ade lg bau!!!..so berbaloi x???hehehehe…

Aku akn update dr semase kesemasa…owhhh yer…bg memudahkan korg…korg leh terus col aku yer….


017-2969627 @ 013-9662927

CANTIK SUNGGUH!!!

Ehemmm..ehemmmm….


Ingat x aku pomis nk up load pic kawen kazen aku…hehehehe..ok..meh aku upload erk…jom layan same2….hehehehe



Sorry yerk…aku mls nk letak caption panjang2…korg tgk je la…cuci mate…janji ader pic kan…lalalalalalala..(mmg aku pemalas skang nie)…hohohohoho!!!


hantaran pompuan kpd lelaki

sebahagian hantaran lelaki kpd pompuan


pelamin dr kiri


pelamin dr kanan



hantaran lelaki kpd pompuan




pelamin...
(lawa betul..aku nk meroyan jerk time amik pic nie..hehehe)




hantaran pompuan kpd lelaki




hantaran lelaki kpd pompuan lagiiiii

















NGEDATE!!!!

Salam all,



Kebelakangan nie bz skit…sbb 21 January nie student nk exam…so bz yg amat laa…then myb minggu dpn aku x kn post pape N3….sbb mmg xde masa nk ngulorr…. Big boss & staff from HQ dtg…berkampung kat opis nie…selama 3 hari..huhuhu..then myb khamis br aku akn aktif blog nie blk…ekekekeke..


Ekcely ahad nie aku cuti..sbb aku ader “date” ngan MR.S…hehehehhe…sonoknyeee…. xsbr sgttt222…esok MR.S dtg…tido kat cnie..(bkn umah aku okeh..hotel laaaaa)…
Then ahad tue ktorg akan date puas2..sbb mlm nye MR.S dh nk kena blk Penang…huhuhu…xpe2…april nie jumpe lagik…insyallah…camnie la bl bercinta jarak jauh….nk jumpe kena rancang betul2…maklum laa…ngan kije lg…mcm2 komitmen…huhuhu..tp xpe…anggap je sume tue dugaan…dan cabaran….x best klu idup xde cabaran…ekekekek…


Bila dh nk jumpe nie…of coz la aku sebagai tuan rumah nk kena kirim buah tgn kat bakal mak mertua…hehehehehe…kate nk jd “menantu solehah”…wakakakakaka..(sile la muntah bc statement aku nie)..hehehe…then aku tanye la mama…ape patut aku beli…mama suggest beli serunding daging…..then aku dh sipa order 3 pac serunding… dh ler 2 minggu kena tggu tau…amat la terhad serunding daging tue…sbb mmg sedap so nk order kena tggu turn..huhuhu…then td aku g pasar ngan mama…ader plak abg tue jual dodol….so mcm ok gak kan…hehehehe..aku beli plak 2 pac…balik je umah…aku tgk brg2 yg aku nk kirim nnt mmg ler banyak….kopok 3 pac..(pac beso lak tu)…serunding 3 pac….dodol 2 pac…then x masuk ngan kek coklat yg aku nk buat esok lg….mati aku kena mrh ngan MR.S nie….huhuhu..pastu ngan kopok lekor lg….huhuhu..dalam hati dok pk….”sian lak kat MR.S nk bw semua tue naik bas…”…huhuhu…so apekah yg aku perlu korbankan???....huhuhuu….



Inie la yg perlu aku korbankan….myb len kl la aku kirm kat MR.S….lgpon leh jume lg klu ader rezeki kan…so xyah la nk tergesa2…..kang nampak lak aku nie terlalu “solehah”…hahahahahahahahha…..(panggg sebijik kat pp)…


p/s : aku amat merinduimu!!!


MUMMYSYA@KAK SYIKIN



Aku mmg terkejut gler dgn berita nie….


KAK SYIKIN @ MUMMYSYA KAT ICU….


Ekcely aku tau berita nie semalam….time tue sebak yg amat…bl tgk photo die terbaring ngan wayar kat leher…(yg terpaksa ditebuk)….time tue jugak aku menangis….sungguh pilu aku rs….tue br aku yg tgk…aku yg xde ape2 hbgn ngan die…hanye sekadar hbgn sesame saudara ISLAM….aku xtahu la ape perasaan mama kak syikin…adik2 die..juga hubby kak syikin@ abg ZUL….mereka amat tabah….aku mmg kagum….


Buat kak syikin sekeluarga….tabah la…sesungguh nya ini adalah dugaan dan ujian dry g MAHA KUASA…


Monday, January 12, 2009

HEPI MONDAY TO ALL...

Salam,


Pagi yg stress…..huhuhuhu..sbb nye aku br plan nk masuk opis lewat…tp mama dh sound…siap bebel bagai…padahal aku awal2 dh inform abe sey…tp mama plak yg x bg…huhuhu…”TAK ELOK” kate nye!!!huwaaaaaaa….

Then td masuk opis abe sey tanya la npe awal…aku gtau mama bebel…trus die gelakkan aku..kwang asam tul!!!!hehehehehe…now aku br pas bekpes…dok lyn blog jap..sbb kije dh settle…jap g nk buat isi borang claim plak…huhuhu…

Semalam bailk around 10.30 p.m….punye l;a penat..bkn penat wat kije…tp penat tgk org!!!..(ader ker istilah penat camtue??).ekekekekeke… punye la bapak ramai manusia…5 ekor lembu tue…aku ulang erk…5 EKOR LEMBU!!!,…huhuhu…tue pon bkn semate2 nasi…ader laksa..lemang..ketupat..kuih2 muih bagai….dh mcm open house aku rase…hehehehehe…ngan manusia x putus2…asyik dtg jerk…sampai ke malam tue…huhuhu….aku dh pening pale..then cepat2 masuk umah….dok bersanding kat ruang tamu…hehehehehe..(sah2 aku malas kat umah org…) alaaa…lagipon catering…sume ader yg handle…aku sendri x tau nk buat ape..pegang tue xkena..pegang nie x kena…better dok diam2 kat dalam umah…ekcely aku ader snap pic…tp lpe nk transfer dlm laptop semalam….sbb aku penat sgt..pale pon dh ting tong…huhuhu…mlm nie aku upload erk…promis…hehehehe..

Oopppsss…time aku g semalam…mase lunch hour tue kan…aku jumpe ngan TOK GURU NIK AZIZ…perrghhh…muke die putih jerk…bersih sgtt222..pestime aku tgk depan2….dekat2….syahdu sgtt2222…..huhuhu..klu aku nie lelaki..dh lame aku g salam…hehehe..then semalam time nk balik…banyak gler MAMA NELLY bg sisa@cenderahati kat ktorg…then today aku dtg opis..dok bagi2 kat opis nieh…mama pon sama…hehehehe….time nk balik semalam PAPA dah siap warning…suh dtg umah die…siap suh abeskan hjg minggu kat ctue….huhuhu..(tek terdaya la aku…huhuhuhu)..


p/s : Mekasey pada yg hadir kat majlis perkahwinan anak DATUK AISERI semalam yerk…

Sunday, January 11, 2009

KEK ITUE....

Salam,

Bersiaran langsung di opis ku…sorg2….sbb abe sey xde…ader hal…masuk lewat skit…ekekekeke…jap g nk g kenduri kat umah papa….nape erk aku x cuti??? Sbb nye mama xle cuti…so aku pon xmo la cuti…xkn la aku nk tersengih2 sorg2 kat majlis tue….maunye aku jd biul jap…hehehehehe….seyes…aku xreti nk dok kat majlis org nie….

Jap g around 12.30 aku gerak la….jap jer…kul 2 aku balik arrrr….tp petang nie pas abes kije kena g lagi…huhuhu….malas nyeerrrrr…seyes!!!!..

Ooooppppsss….psl kek aku semalam kan….dh mama g off oven….of coz la bantat@ keras….

Sah2 pagi nie aku potong2…then mama siap nk bawak g opis…aku x bg..sbb malu la beb…KEK BANTAT…… tp rasa mmg best….x sia2 aku try resepi nieh…mmg besh kek die…lembab jerk…rs coklat yg mewah…mkn sekeping pagi td..trus muak..sbb coklat pekattttttt….then time wat N3 nie aku dok telan2 air liur…sedappp…..nyesal x bawak sikit td… mama gak la yang untung..sbb bawa…walaupon bantat…hahahahaha…

Eeerrmmm….xpe la…balik kang aku mkn…xpon aku buat yg lain malam nie…hehehe..mama pon suruh gak pagi td…die suh aku buat yg len…then aku siap sindir…”nnt time nk bakar tue mama off la oven lagik erk…”hehehehe..mama gelak jer…huhuhu…haiishhhhh..mama nie…saje kan…huhuhuhu.

Saturday, January 10, 2009

AKU..KHEMAH DAN KEK...

Salam,

Ceaaaa....tajuk xle blah siott....hahahahaha....okey la...sebenonye nk citer psl xtvt aku hari nie...hehehehhe. jom layan....ekekekeke...

Hari nie xle nk bangun lewat mcm semalam…sbb kena g umah
p.cik @ papa... tp aku still terbabas gak….kul 8 br bgn…..tp x trus g…siap g beli nasik dulu bagai…hehehehhe…then mama decide tggu mimi abes kelas tambahan br g…(mama nie mmg saje jerk kan….nk suh aku bangun awal…)..huhuhu…

Then around 12 g umah papa….sampai jerk kat depan umah die….perghhhhhh…nak pingsan aku!!!!!...kenduri anak sulung la katekan….20 khemah beb!!!! Tue x termasuk khemah VVIP lagik….trus time tue gak aku verangan…ekekekekke…(gilo poyo)…muahahahahaha….then masuk jer umah papa…dorg sume xde…g hotel…wat latihan utk majlis malam nie….mkn beradab ngan sultan kelantan….urrmmmm…aku x follow sbb esk nk kena kije…then ader kenduri lagik kat umah papa….ngan mimi sekolah lagi….so mama decide…x payah laa….lgpon dh mmg aku x minat sgt acara yg “berprotokol” nie…..huhuhuhu…seyes….aku mmg x suke cover2…ekekekee….

Tema pengantin utk malam nie purple….esk aku x pasti….sbb nye aku xde “membizi body” td….tp aku rasa cam warna gold jerk….sbb hantaran kaler gold…ekekekke…aku rase je la….hehehehhe…then td aku gtau MR.S psl kenduri tue…..trus die gelakkan aku….sbb nye aku excited gler citer kat die…..hahahahahha…(aku klu bab kawen nie mmg excited lebih…hahahahaha)..

Then otw balik ptg td…mama ajak g beli brg dapur…dh alang2 shopping…trus aku carik bahan wat kek…time aku dok wat N3 nie…aku ngah bakar kek tue…..then trn bawah…sbb dh lebih setengah jam…saje nk tgk….tetibe aku pelik…pesal oven aku gelap…..xkan mama yg kuarkan…cepat la plak masak….huhuhu…then bl aku tgk betul2…kek tue ader lagik dlm oven….mama terpadam suis…die x ingat yg anak die nie dok bakar kek….aku trus nak nanges….siap muncung bagai….huhuhu…trus on oven…then naik atas…sambung N3 nie….xtau la…kang masak nnt cmne la rupenye kek tue….bantat ke????keras ke???x tau laaa…..huhuhuhu…

Friday, January 9, 2009

WAHAI IBU & BAPA...TOLONG BACA!!!

Email dari kawan yang aku rasa patut dipanjangkan kepada semua....renung2 kan lah..........

ABAH...BAGILAH BALIK TANGAN ITA!!!

Sebuah kisah untuk dijadikan iktibar dan pengajaran.. ....Sebagai ibu kita patut juga menghalang perbuatan suami kita memukulespecially pada anak2 yg masih kecil dan taktau apa2 lagi tu.Mengajar dgn cara memukul bukanlah cara terbaik, mungkin dahsampai masa untuk badan2 kebajikan educate org M'sia untukpraktikkan konsep "time out" jika anak2 buat salah.

Sepasang suami isteri - seperti pasangan lain di kota-kota besar -meninggalkan anak-anak diasuh pembantu rumah semasa keluar bekerja. Anak tunggal pasangan ini, perempuan berusia tiga setengah tahun.Bersendirian di rumah dia kerap dibiarkan pembantunya yang sibukbekerja bermain diluar, tetapi pintu pagar tetap dikunci.

Bermainlah dia sama ada berbuai-buai di atas buaian yang dibeli bapanya, ataupunmemetik bunga raya, bunga kertas dan lain-lain di laman rumahnya. Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya.Ya...kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas.Apa lagi kanak-kanak ini punmelakarlah melahirkan kreativitinya.

Hari itu bapa dan ibunyabermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.Pulang petang itu, terkejut badaklah pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran, berbatik-batik.

Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, "Siapa punya kerja ni?" Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya.Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terusmengatakan "Tak tahu... !" "Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kaubuat?" herdik si isteri lagi.

Si anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata "Ita buat ayahhh.. cantik kan!"katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.Si ayah yanghilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya di depannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan. Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya.

Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa. Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya.

Selepas si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu, pembantu rumah menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik. Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air.

Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu.Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersamapembantu rumah. Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anak bengkak.Pembantu rumah mengadu."Sapukan minyak gamat tu!" balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya. Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah.

"Ita demam... " jawap pembantunya ringkas. "Bagi minum panadol tu," balas si ibu.Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya Ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. "Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap" kata majikannya itu. Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius.

Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu."Tiada pilihan.." katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana gangren yang terjadi sudah terlalu teruk. "Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah" kata doktor.

Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu.Terasa diri tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan. Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakanhabis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga melihat kedua-dua tangannya berbalut putih.

Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah. Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata. "Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama." katanya berulang kalimembuatkan si ibu gagal menahan rasa.

"Ita juga sayang Kak Narti.." katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung sepertihisteria.

"Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji takbuat lagi! Ita nak makan macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi," katanya bertalu-talu. Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya.Meraung dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya

p/s : fikir dulu sebelum mengambil tindakan....

MAMA..SESUATU????

Ekcely td aku ngah bukak email…then terbaca la email nie…..aku gelak jer time baca….sbb penghantar nye adalah MAMA….aku ulang sekali lg erk…penghantar nye adalah MAMA!!!MAMA SAYA YG HANTAR EMAIL NIE…..hehehehe…jom layan….(kwn die yg hantar…then die forward kat aku)

Saya pun tak tahulah kenapa kenduri kahwin sekarang ini melebih-lebih sangat. Tak macam di Terengganu dan Kelantan , cukup ringkas dan “simple” , makanannya sedap dan berselera. Tak macam kita di N.Sembilan dan lain-lain negeri yang kenduri kahwinnya dipekakkan dengan suara Deejay dan muzik.

Khemahnya pula cukup canggih, macam-macam style dan ribbon. Bunga telur pun pelbagai bentuk , telur harga 30 sen , bunga telur RM 3. Yang bunga dibuang selepas telur dimakan, tak ke membazir. Kad kahwin pun lagi satu , kad kahwin berlapis-lapis macam-macam style.

Makanannya pula berwarna-warni tetapi kekadang rasanya taklah seberapa sangat. Selera macam saya ni suka makanan yang simple. Kalau kenduri kahwin yang masak sendiri , masak gotong royong , masak lemak cili api , sambal belacan , ada ulam dan nasi putih adalah lebih berselera dari masakan yang berwarna warni.

Malah semasa saya menghadiri kenduri kahwin anak buah Menter Besar Kelantan di rumah MB sendiri pun cukup simple. Tak ada dipasang khemah. Tiada muzik, tiada Deejay. Orang ramai yang datang boleh berbual dengan tenang, bertanya khabar. Tapi di Negeri Sembilan dan negeri pantai barat ni kalau pergi kenduri kahwin kena cakap kuat-kuat. APA KHABAR ? Tak dengar juga. AAPAA KHAABAAR ? Baru dengar.

Masa kenduri kahwin nilah kita nak jumpa saudara mara yang jauh. Tapi kalau dah bunyi muzik dan Deejaynya mengada-ngada macamana nak beramah mesra dengan tetamu dan sanak saudara.

Kenduri kahwin ahli PAS di Negeri Sembilan pun lebih hebat dari kenduri kahwin anak Menteri Besar Kelantan. Kata nak ikut contoh ulamak tapi bila bab kenduri kahwin tak nak ikut contoh Tok Guru dah tunjukkan.

Terbaru Datuk Nooh Gadut pun dah pening kepala perangai orang Melayu ni yang buat kenduri kahwin yang melampau-lampau.Senang saja Datuk , suruh orang Johor dan lain-lain negeri ikut saja contoh MB Kelantan. Dengan ini akan memudahkan remaja serta muda mudi yang bermasalah untuk berkahwin daripada mereka bergaul bebas tanpa batasan.
************ ********* ********* *
Jangan dikomersialkan kenduri kahwinUtusan Malaysia 24 Dis 08JOHOR BAHRU 23 Dis. - Majlis perkahwinan tidak sewajarnya dikomersialkan seolah-olah menjadi satu perniagaan besar-besaran yang mengutamakan keuntungan.
Penasihat Majlis Agama Islam Johor, Datuk Nooh Gadot berkata, trend majlis perkahwinan wajar diperhalusi supaya tidak lari daripada matlamat sebenar diadakan majlis itu.Katanya, matlamat diadakan majlis perkahwinan adalah mengumumkan atau memberitahu orang ramai tentang hubungan perkahwinan sah antara pasangan pengantin bagi mengelakkan fitnah.

Beliau berkata, kenduri diadakan sebagai tanda kesyukuran kepada Allah dan untuk berterima kasih kepada saudara mara serta rakan-rakan yang mendoakan keselamatan dan kesejahteraan perkahwinan itu.Katanya, majlis perkahwinan secara besar-besaran dibolehkan sekiranya mempunyai kemampuan dan tidak berniat untuk bermegah.

"Bagaimanapun, dalam apa pun perkara, yang terbaik adalah melakukannya dengan penuh kesederhanaan."Berjimat cermat, perlu sederhana, jangan sampai jadi bakhil dan jangan pula boros berlebihan sehingga membazir," katanya.
http://www.utusan.%20com.my/utusan/%20info.asp?

Amatlah sesuatu kan MAMA skang nie???ala2 x sabo nk bermenantu…ahahahahaha… then ader satu kisah lg….next week kwn MAMA nk g INDON….mama siap kirim telekung sembahyang….die kirim 3 tue….then siap pesan kat kawan die…."2 psg yg biase jer…yg sepasang lagik tue nk yg lawa…yg mahal sikit"….mmg sesuatu kan MAMA nie???nk buat hantaran aku ke?????hahahaahahha….INSYALLAH.. MR.S kena keje kuat nie…..bakal mak mentua awak dh ekcited lorhhhhh….ekekekekekke….(sile lempang aku lelaju okeh!!!)hahahaaha…..

NUFFNANG