Friday, October 10, 2008

KENDURI vs BAJU RAYA...

Hari nie…bangun tido around 8.30 a.m..(dh bgn kul 6 tue utk solat..then tido blk)….aku trus cuci muke..then trn g dapur….panaskan kari ayam…masak nasi..grg tlur dadar…pastue panaskan roti jala…kuah kacang…nasi impit…..waaahhhhh..meriah sgt bekpes arinie…..around 9.30 angah blk…..die g skool mimi sbb ade majlis “solat hajat” for PMR student...so kena wakilkan penjaga g solat….then angah sampai je umah trus masuk dapor..bedal nasik 2 pinggan….then sambung ngan roti jala….pastu neskepi tarik….(xtau ler bape mug)…..then terbongkang dpn tibi……aku????makan roti jale….then minum “teh o strawberry”…pastue masuk bilik…mandi…then on9….ekekekekeke…pastu mama panggil….remind aku….”after solat jumaat kt kena attend kenduri kwn mama…..”..
So…sebagai anak yg “solehah”…ala2..citer solehah kat tibi tue…ekekekekeke…aku kena la ikut….so…pasnie…aku kena shut down laptop…then nk trn iron baju..(kena pakai baju kurung la…kang ader yg kena sekeh pale ngan mama)hehehe…..




Ikutkan hati rase cam malas jerk nk g…sbb nk rehat kat umah….tp mama nie mmg “genius” klu bab mengumpan…..die kate pas kenduri nk g umah “si tembam”…..waahhhh…mmg wajib ler aku g samer…..ekekekeke…..sbb nanti mesti melalak bdk tembam tue klu sume org ader..then tb2 aku jer yg x de….huhuhu…ekcely angah dh kena hari tue…time bln pose…aku suh angah g anto pudding umah die…then die tanye “kak NONO mne???”…..bl angah kate aku xde…trus melalak….siap tipon aku…melalak bagai suh g umah die….so pengajarannye….klu salah sorg xde..better jgn g umah die…kang ader yg kena pelempang free….ekekekekeke….




Well..jap g aku nk pakai baju raya lagik….hehehehe..nanti aku snap pic gne hp mimi erk…ekekekekeke…ini malam aku up load kan yer…hehehehe….okey la…aku nk out dah nie….sebelum kena bebel ngan mama…better aku siap2…ekekekeke… RINDU NAK KOMEN2 BLOG KORANG…..MLM NIE ERK….hehehehe..aku nk terjah blog sumer…bley????hehehe…


2 comments:

Mummy Cool said...

terjah yang terjah.. jgn tak terjah.... hehehehe!

cendawanintim said...

patut ler lama tak ol...bz yer..

NUFFNANG