Saturday, October 11, 2008

JALAN-JALAN HARI JUMAAT...

MAMA yg kena pakse amik gambar...ekekeke..nie mimi punyer kije okeh!!


ANGAH & ABANG.....mkn kat table sebelah angah nk cover line....ekekkekeke


ADILAH..AKU..ABANG..MIMI...

time nie dok nyanyi lagik...hepi sbb dapat ikut g jenjalan...ekekekkee


percaye @ tidak.....nasi ayam satu pinggan..+ ayam 2 ketul...abes di selamat kan oleh minah nie!!!


baru aku percaye....selame nie ramai yg ckp si tembam nie ader iras2 aku..tp aku x cayer..till now,,br aku cayer...ekekekeke..

AKU & KAKAK....(abaikan tudung aku yg terselit tue yer..ekekkeke)












Salam,


Semalam lepas jer angah balik solat jumaat..trus siap2 nk g kenduri umah kwn mama @ antie ktorg…(ekcely mama knl antie nie sejak dr aku xde lagik..lame kan??so dh mcm antie sendri…)…ok…then sampai kat tempat kenduri pastu mkn2 jap….then call “si tembam”..gtau yg aku nk g umah die…tp die kat umah MamaLong…so ktorg pon g ler umah MamaLong…..jumpe kat saner..mkn2 lagik…huhuhu..naik kembung dah pwut aku nieh…ekekekeke.


Then time aku nk balik tue…sume bdk 3 org nieh (kakak,abang & adilah) nanges bagai…nk ikut aku….dah siap melalak2 bagai….so bawak ler….g tesco…beli barang dapur skit…punyer la susah wei….baru aku th cmne susah nye ader anak ramai nie…btul kate pepatah…”ibu sorg leh jaga anak seramai 10 org…tp belum tentu anak 10 org leh jg ibu yg sorg nieh”…huhuhuu…then pas beli barang tue dh maghrib rupe nye….so aku trus la solat kat ctue….then mama g kat kfc..order trus…(mama dpt cuti tau..tue yg x g solat…ekekekke)..then pas solat trus g KFC….mkn2 kat sne….then chow balik umah…



Sampai jerk umah, “si tembam” nieh trus jerk suh aku bukak baju die..then request nak mam eskerim…..sampai 2 mangkuk dibedal nyer…huhuhu….then around 9.30 Abi & Umi die pon sampai….lepak2 sambil minum jap…pastue around 12 dorg gerak…..


Pastue aku trus masuk bilik..then terbongkang….amat penat okeh!!! X hengat dunia…sedar jerk kul 6.30..then solat..pastu sambung tido balik..hahahahaha..

Pepagi lagik trus kemas dapur…wat sarapan…then start sesi “mendobi”….abes sume aku dobi….kosong sume bakul2 ….lega sgt2!!!...hehehehe..pasnie nk masuk dapur lagi..nk siapkan lunch plak…mimi request nk mam ala2 THAI….so aku kena la phm..ala2 THAI tue dats mean nak tom yam ler….+ ayam msk halia…+ tlur dadar….huhuhu…bertuah ko dik!!!....hehehhe….


Owh yer….hp aku dah dihanto repair…Abi adilah yg tlg anto kan..kat kedai kwn die…hope dpt repair ler….I LOVE MY PINKY PHONE!!!!huhuhu


K la erk..nk chow dl….nak g masak2 plak…kang ader yg kebulur nieh…ekekekkekeke

3 comments:

cikgu panji said...

salam Aidil fitri.

IdaShah said...

slmt hari raya n maaf zahir batin

berselera nya adilah mkn nasi ayam. adilah so cute..

en_me said...

sonoknyerrr famili itteww

NUFFNANG